2014-10-14
呢間餐廳我第一次幫襯 入到去 覺得格調唔錯 相當relax 其實餐牌上面本身話是日沙律係魷魚沙律 但到上菜果陣就話已經賣晒 轉左鴨胸沙律沙律其實都唔錯 而且鴨胸比超市起成鴨胸好食而且肉質比較彈牙麵包方面 佢有4款麵包 有麥包 芝士 法包 同埋 罌粟子包 佢預洗加熱先上碟 十分體貼 而且仲有得refill湯方面係南瓜湯 十分香濃 加上有些少南瓜肉係入面 幾好到主菜 其實4個主菜我都覺得只係麻麻地 第一個係火雞火腿pizza 佢相當足料 但批底唔夠脆 有不足之處第二個係牛扒 我覺得佢個牛扒質素比較低 同埋錯估火候 我地order5成熟 但出到黎同7-8成冇咩分別 而且食落肉汁欠奉同埋相當un 第三個係青醬海鮮意粉 我覺得4個中算最好 海鮮都爽口同埋彈牙 整體水準不錯第四個係浸三文魚配紅米飯 真係十分奇怪 第一次食紅米飯係又鹹又甜 係有果仁加埋紅莓係入面 我覺得有些少誤導 味道上都可以 但係真係好怪最後飲左杯咖啡同食左佢嘅蛋糕 蛋糕係紐約芝士餅 同紅莓芝士餅 咖啡幾好飲 而且係用咖啡機即制 芝士餅係實身芝士餅 好香芝士味同埋紅莓果醬唔甜 幾好味
沙律其實都唔錯 而且鴨胸比超市起成鴨胸好食而且肉質比較彈牙
湯方面係南瓜湯 十分香濃 加上有些少南瓜肉係入面 幾好