2018-04-05 226 views
搭咗電梯上緊已經覺得出邊非常之有特色,中意vintage同埋藝術嘅你都一定勁鍾意呢一間餐廳。 係隱閉閉嘅門之後竟然係一個非常開陽嘅餐廳,裏面仲有好多可愛嘅擺設同埋燈飾整個感覺到非常之氣氛。餐牌唔會花都眼亂,晚餐係會有兩種唔同嘅set,咩嚟呢到晚飯嘅時候已經見到佢嘅嘢食非常之靚,非常之神秘魔幻。除咗外表靚之外其實佢既味道同佢嘅店員嘅服務態度都值得嘉許,另外仲會有少少小食。見到佢會有調酒吧枱如果唔係食晚餐嘅話一定會叫下佢哋小食配下飲品cocktail 。首先上咗頭盤師傅先用手一絲絲咁將鴨肉撕開配上特製嘅橄欖油下邊亦都配上剛剛焗好嘅麵包 ,減少油膩嘅感覺。香煎吞拿魚伴西米脆片,吞拿魚煎到剛剛好裏面粉紅色嘅魚肉輕微透紅,旁邊亦都會有少少三文魚子令到口感更加豐富。醬汁嘅調味剛剛好不會太鹹太甜。呢度我認為非常突出嘅就係佢嘅栗子湯,雖然本人唔係栗子愛好者但係呢個栗子湯非常之滑!慢煮野生灰鯛魚,上面嘅魚配左少少蘑菇下面亦都有調味剛剛好既藜麥同埋火箭菜非常之清新。醬汁亦都唔會太濃味只有小小嘅檸檬汁。呢一個嘅擺盤真係好靚尤其是係啲蘿蔔仔,雞肉亦都用咗慢煮嘅方法,所以口感剛剛好而且雞肉嘅鮮味,肉汁倒數晒係入

呢一個嘅擺盤真係好靚尤其是係啲蘿蔔仔,雞肉亦都用咗慢煮嘅方法,所以口感剛剛好而且雞肉嘅鮮味,肉汁倒數晒係入邊,旁邊嘅蒜蓉亦都香濃同埋雞肉一齊天衣無縫。

鵪鶉配上雜菌意大利飯,沒有調味上面只係放咗少少辣椒粉,超級嫩!!!!配合蘑菇同意大利飯非常完美嘅配搭。

最後嘅甜品我都非常鍾意因為佢嘅芝士味好香而且上面嘅檸檬係餐廳只特製所有望到嘅嘢都係食得!係一件非常之美嘅藝術品