嚟到位於油塘大本營嘅燒肉店,入到去有好大幅嘅graffiti🎨,格局有特色,地方幾大,而且食物種類繁多有驚喜,燒肉除咗有各個種類嘅豬牛羊雞等🥓,仲有海鮮例如八爪魚🐙、青口、魚類🐟,亦有蔬果類例如菠蘿、洋蔥、生菜🥬。 除咗燒物仲有壽司同三文魚刺身🍣,另外韓式嘅前菜美味又開胃。更甚連中菜同炸物熟食都有,例如咕嚕肉、生炒骨、炒飯、春卷、薯條🍟、炸雞翼🍗,不過嚟到主要食燒肉我就冇點食,我就一黎食咗豬腳薑暖下個位先邊食肉邊飲酒🍺。 甜品種類一樣多,除三色啫喱同水果之外,有綠茶切餅同粉紅Donut🍩,雪糕同雪條都花多眼亂🍦,仲有我最鍾意食嘅雀巢Mega朱古力脆皮雪條。 罐裝同樽裝嘅飲品都幾多🧃,仲可以飲埋中西湯、蔘雞湯或糖水,最正就係有清酒同梅酒任飲🍶。 溫馨建議大家揀位可以坐出邊,較入面光猛同冷氣大啲,感覺會比較舒服👍。 講真呢度咁多嘢食,晚市都只係每位$178另加一,絕對抵食🤩。肉類就唔會期望有咩好高級,我食落算係中規中矩,係一個同朋友飲飽食醉同暢談嘅好地方🙌。 📍Grill n More - 油塘大本型地下G30號舖 @grill_n_more 📮

📮

2021-05-14