2011-01-12 786 views
同日本客食飯, 佢地好鐘意飲茶. 因為係日本飲港式茶樓係非常非常貴. 我地叫左好多野食, 但係我食左幾樣野. 萄汁焗螺--好大舊好多螺肉勁有嘴嚼感,, 但係無味仲有食到底仲有有西籣花墊底鵝肝燒賣---聽個名好有新意, 大家仲以為D鵝肝係豬肉入面. 點知放低後發現原來鵝肝放係粒燒賣上面. 食落去, 除在面有鵝肝, 下面燒賣部份只是普通燒賣. 非常失望鮑魚酥--最好食係呢樣, 面有1粒鮑魚仔, 鮑魚入味又唔韌,鮑魚與酥皮中間仲有鮑魚粒&汁 , 咁樣放都無令酥皮變諗一仍然鬆脆芒果布甸---甜品等左好耐先都. 原來佢整好好華麗架又用雪糕杯裝 上面有粉紅色既龍鬚, cream,士多啤梨同藍梅裝飾, 睇到流曬口水啦.我已經唔食龍鬚先, 一食就食d布甸先, 點知係無甜味. 只有彈牙既感覺. oh, 原來只得個樣服務方面, 咁高級地方應該有個侍應轉負責加水, 上菜.幫您"針"茶同換碟, 但佢晚上有人擺酒, d侍應忙住執野交場俾人, 所以唔得閒理我地. 要叫好多聲先有人理. 環境就有個無敵大海景, 望住食野係一流既但食物同服務有待改善!!!

我地叫左好多野食, 但係我食左幾樣野.
味遁淡

2011-01-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
味遁淡
  • 鮑魚酥