之前, 好多時行去旺角都見E間野好多人等, 想試好耐又唔想等位, 終於有次星期六下午見到唔使等, 就入左去試 厚切豚肉烏冬 上菜時, 個火山石熱窩熱辣辣, D 湯熱到仲不斷番滾, 由於真的好熱, 視覺夠曬震撼, 我都等左陣先食, ,上面本身有隻生蛋打左落去, 果隻蛋1 兩分鐘內就熟左, 可想而知有幾熱, 先講湯底, 奶白色的豬骨湯底味道濃郁, 但唔會太咸, 食得出跟普通味精豬骨湯係有分別,, 配料有菜, 同蛋. 算係O甘LA , 烏冬夠彈牙, 有咬口, 不負手打烏冬之名(江川手打烏冬....../_\) , 主角厚切豚肉即係五花腩, , 一字記之曰"化" , 油層入口即化, 可能由於油多掛, 好滿足的口感, 並充滿豬油的甘香, 肉質唔"UN" , 確係正!!!由於第一次的良好經驗, 第2次就同FD 夜晚再去食, 今次我依舊點厚切豚肉烏冬, 我FD就點黑芝麻牛肉烏冬, 今次的厚切豚肉烏冬比之前一次遜色, 先是火山石熱窩唔太熱, (可能晚市D 人食太耐) , D 湯較少, 可能唔夠熱, D 5花腩好似食落唔係幾夠"化" , 不過味道上還可以的, 我FD 叫了的黑芝麻牛肉烏冬, 就有點叫人
我FD 叫了的黑芝麻牛肉烏冬, 就有點叫人失望, 先是黑芝麻湯底太淡, 味道變得好怪, 配上無味的牛肉, 顯然是不夾且不好食的, 牛肉有點UN, 總結是失望的

店舖不大, 多人時, 坐下來有點迫, 個別服務員的態度不能接受, 如果能改善服務態度同保持食物一貫水準, 其實是不錯的
厚切豚肉烏冬
厚切豚肉!!!
手打烏冬
2010-04-17
$60 (Dinner)
厚切豚肉烏冬
厚切豚肉!!!