2021-07-26
-點樣食推介✨💛良心上海菜💛💛上環黃店💛醋娘子 地址:上環永樂街139號地下B舖🍖四川擔擔麵 $49 (7/10)我就冇咩食擔擔麵嘅經驗,見本身佢上碟冇咩色水以為流料,男朋友教路話要撈勻佢先,佢又真係冇呃我,成碟野即刻變左橙紅色,咁食落口麵質都ok嘅,但湯底真係好鹹好鹹,我食左一啖就放棄左,男朋友話接受到,依7分係佢比嘅🍖鎮江小排骨薯粉 $53 (6.5/10)冇點試過上海野,對鎮江骨好好奇,上到碟原來係炸左嘅排骨淋上一堆茨汁,個醬對我黎講有d重口,有陣我接受唔到嘅酸味,應該係我個人口味嘅問題🙈個湯方面真係得好清好清嘅味精鹹味,我會話係似媽咪麵包味粉,食完真係幾口渴下🍖小籠包 兩隻 $9 (6.8/10)小籠包嘅皮好厚好厚,外皮好乾,裏面冇咩肉汁,不過9蚊我又真係唔可以要求佢咁多,但唔建議試🍖豆漿 $3 (7.1/10)成餐最好味就係杯豆漿🙈跟餐好抵嗌回頭指數: 🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)其實佢價錢真係好抵食,地點又方便,我諗食佢嘅酸辣粉同酸辣米線應該會好好多,但店家落味精真係落得太多😣,希望佢地可
點樣食推介✨
💛良心上海菜💛
💛上環黃店💛
醋娘子
地址:上環永樂街139號地下B舖
🍖四川擔擔麵 $49 (7/10)
🍖鎮江小排骨薯粉 $53 (6.5/10)
🍖小籠包 兩隻 $9 (6.8/10)
🍖豆漿 $3 (7.1/10)
成餐最好味就係杯豆漿🙈跟餐好抵嗌
回頭指數: 🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
其實佢價錢真係好抵食,地點又方便,我諗食佢嘅酸辣粉同酸辣米線應該會好好多,但店家落味精真係落得太多😣,希望佢地可以繼續進步