2016-07-22
今日同家人去食飯 打算帶老人家嘆下西式下午茶 點知入左間惡劣西餐廳坐底點左三層式下西式high tea 頭兩層一樣 第三層就係西式糕餅衛生欠佳 個下午茶架痴住d奇怪物飄飄下 令食客食慾欠佳先由首兩層講起牛肉漢堡簡直“圖文不符” 竟然係厚飽夾住漢堡扒味道同麥記豬柳漢堡仲差一截 乾曾曾 包沒有味道 只得漢堡扒醎味火腿哈密瓜 火腿太醎 一絲絲好難咬開鵝肝醬餅味道尚可 淡淡鹹味 底餅夠脆講第三層 甜點層芝士餅芝士味不足 而且帶點粉味 感覺上放了好一段時間 馬卡龍不太甜 可惜有一陣陣“膠味” 可能色素太重意大利芝士餅先最恐怖 底蛋糕濕到就黎可以滴水 整體真係太甜 而且半融 最驚既係食食下見到白色條狀物 拉開佢見到白色小管 令我聯想到蟲類物 (仲要意大利芝士餅係生雞蛋整成)實在太恐怖體驗惡劣 不可一 不可再...順帶一提 員工三叫四不應 講野無耐性 態度不好 常聚在一起飲水傾計 我地等左25分鐘先上到菜
衛生欠佳 個下午茶架痴住d奇怪物飄飄下 令食客食慾欠佳 先由首兩層講起
鵝肝醬餅味道尚可 淡淡鹹味 底餅夠脆
講第三層 甜點層
芝士餅芝士味不足 而且帶點粉味 感覺上放了好一段時間
馬卡龍不太甜 可惜有一陣陣“膠味” 可能色素太重
意大利芝士餅先最恐怖 底蛋糕濕到就黎可以滴水 整體真係太甜 而且半融 最驚既係食食下見到白色條狀物 拉開佢見到白色小管 令我聯想到蟲類物 (仲要意大利芝士餅係生雞蛋整成)實在太恐怖 體驗惡劣 不可一 不可再...順帶一提 員工三叫四不應 講野無耐性 態度不好 常聚在一起飲水傾計 我地等左25分鐘先上到菜