2019-09-12 36 views
受邀去到尖沙咀既辣吧,試下佢個辣度啱唔啱胃口😼!我地嗌咗銅爐香鍋、老乾媽爆炒牛舌同水煮牛肉。個香鍋我地揀咗兩層,佢係逐層計錢,每層都可以揀一款海鮮做主菜,另配一款自選醬汁,我地第一層係老乾媽配小龍蝦,第二層係麻辣汁配白鱔魚。兩層辣度以麻辣較辣,不過都係唔係好夠辣🤔海鮮分量頗多,小龍蝦有成廿隻而且肉質都彈牙。鱔魚就比較細舊同少,食落唔夠過癮🤭我反而覺得佢用嚟墊底嗰啲椰菜同菇仲好食😂!水煮牛辣度夠🤩而且牛肉唔算好肥都幾多肉,牛肉下面係索哂牛肉同醬汁精華既薯粉🤤呢個我覺得係成餐最出色既!牛舌就煮得過老同過鹹,而且牛舌個質地都好唔似牛舌,似平時餐廳沙嗲牛上面嗰幾塊牛肉多啲🤪再一次,我都係覺得啲配菜好食過啲牛舌lol-總結: 服務幾好,會不停幫你refill水。但食物呢就有待改善啦🥺整體啲野食係比較鹹,特別係用老亁媽整嗰啲😓而且全部野都唔夠辣,水煮牛雖然我話辣度夠,但以一個食得辣既人嚟講係絕對唔夠喉🤡希望餐廳嚟緊會作出改善,生意興隆!
受邀去到尖沙咀既辣吧,試下佢個辣度啱唔啱胃口😼!
銅爐香鍋
銅爐香鍋(小龍蝦配老乾媽)
銅爐香鍋(白鱔魚配香濃麻辣)

水煮牛肉
內煮牛肉