2009-06-13 11 views
睇報紙見到呢間餐廳嘅介紹,咁啱呢日打算來銅鑼灣,好,就來試試它吧!其實之前都睇過有關呢間餐廳嘅介紹,知道佢以用優質食材,例如北海道牛奶同青島靚雞蛋等來做賣點,於是點了在報紙上有介紹的食品,看看是否真係咁優質。兩公婆叫了一個北海道套餐(叉燒意粉+火腿炒蛋+鮮油多士+北海道咖啡)同一個三文治餐(3吋北海道3.6鮮牛奶炒蛋治+熱咸檸水)。個叉燒意粉先到,賣相同水準都唔錯,湯底好味,叉燒係半肥瘦,正!個多士同火腿炒蛋後上,都好好味,特別係個炒蛋,炒得非常嫩滑,蛋汁豐富,正!老婆叫的蛋治跟住就到,嘩!乜真係咁厚嘅!實在太大件了,結果佢都食唔晒,要我幫佢食左四分一件。至於水準方面,d蛋同樣做到夠晒嫩嘅效果,抵讚!不過個杯北海道咖啡就有d失望,無期望中咁好味,奶味不夠濃,也不夠熱,顯得較為失色。其實呢度雖然店子小小,但係都算幾舒服,食物選擇雖然不算多,只係集中在一些大路的食物上如各式飲品、簡單的意粉、通粉、三文治等,飯都只係得一種,不過食物係貴精不貴多的,只要有水準就得啦!而且呢度個侍應小姐的服務態度都幾好,好有禮貌,美中不足嘅係,可能佢實在太忙啦,初頭落完單之後竟然漏了寫我老婆個餐,後來在我地追問

老婆叫的蛋治跟住就到,嘩!

其實呢度雖然店子小小,但係都算幾舒服,食物選擇雖然不算多,只係集中在一些大路的食物上如各式飲品、簡單的意粉、通粉、三文治等,飯都只係得一種,不過食物係貴精不貴多的,只要有水準就得啦!而且呢度個侍應小姐的服務態度都幾好,好有禮貌,美中不足嘅係,可能佢實在太忙啦,初頭落完單之後竟然漏了寫我老婆個餐,後來在我地追問之後先補番,要扣少少分呢!

雖然呢度對自己來講係遠左d,不過為左佢嘅高水準炒蛋,我都會再來的。
簡簡單單的餐牌
好味的叉燒意粉
比較失色的北海道咖啡
吃了幾口的嫩滑炒蛋同多士
重量級三吋3.6北海道鮮奶炒蛋三文治
$33 (Dinner)
簡簡單單的餐牌
好味的叉燒意粉
吃了幾口的嫩滑炒蛋同多士
重量級三吋3.6北海道鮮奶炒蛋三文治
  • 北海道套餐(記得要炒蛋)