2021-01-19
朋友最喜歡浦cafe, 自製慢活嘅生活。 最近發掘到深水埗有一間新開嘅型格cafe, 趁住放假又陪佢休閒一下。平日下午三點左右, 比較寧靜嘅白楊街發現這間裝修充滿時尚感的餐廳,有點復古味道, 和四週陳年舊舖有極大對比~Cafe 差不多滿座, 驟眼看都以年青客人為主, 看來很受歡迎。簡單嘅餐牌,主要有午市套餐, 三文治餐和沙律餐。[慢煮豬扒配西班牙薯蓉及木梨醬]配是日意粉 - 肉醬意粉🍝製作認真,意粉係另上, 肉醬意粉灑上芝士粉更是香氣撲鼻, 麵條彈牙唔會太腍。 慢煮豬扒厚切, 肉質夠嫩但冇咩肉汁, 配上甜甜哋嘅木梨醬很有風味。西班牙薯蓉裏面有煙肉, 味道好突出。凍檸茶不過不失. 火箭菜嘅味道一入口就令人感覺到係食緊西餐。 再配合墊底嘅沙律醬, 已經非常惹味。球狀的意大利飯 即叫即炸熱辣辣好香口! 飯波裏面仲有好香嘅芝士, 流心爆餡非常美味!
簡單嘅餐牌,主要有午市套餐, 三文治餐和沙律餐。
[慢煮豬扒配西班牙薯蓉及木梨醬]配是日意粉 - 肉醬意粉🍝
西班牙薯蓉裏面有煙肉, 味道好突出。
凍檸茶不過不失.
[黑松露配意大利飯波]