在附近下班後第一次到娜宵夜,其實想黎好多次架啦,次次放工見到門口坐滿曬人係度,終於搵多次機會幫襯依間local bar,一入去老闆娘(下稱娜姐)見我地多人就招乎我地入vip房,坐到大約10個人,入面有電視(仲有小米盒子任揀戲睇)有大沙發,坐得完全唔會逼。一坐底娜姐知道有人唔飲酒就沖左幾杯大紅袍我地朋友飲,另外朋友order既生啤cocktail 都好快送到,order完既野食全部都即叫即整即炸既嗌左炸薯條,啲薯條夠粗夠大條,炸完熱辣辣又夠薯送酒真係一流之後仲嗌左炸雞丸,佢啲雞丸真係100%真才實料,每粒都有滿滿既雞肉,加啲青蔥去生炸成粒啪落口啖啖肉既食完一份唔夠再安哥!其後嗌左個叉燒&大蜆拉麵同牛肋骨,佢個拉麵可以話係娜姐既招牌,湯底濃而不膩,大蜆湯底飲得出海鮮既甜,叉燒既豬骨湯底飲落又濃味,啲料固然之好,叉燒有成隻手掌咁長,而啲蜆夠甜唔會腥既,最尾友人成碗湯底清曬當湯咁飲都唔會渴既,可想而之係幾咁足料!到講下個牛肋骨,佢用左好多黑椒去烤去調味,但啲黑椒味都唔會遮蓋到牛肋骨既味反而令到成碟牛更惹味,友人們食完仲係咁損夠骨食完啲咁正既野飲杯酒,最後娜姐再沖多杯大紅袍比大家飲,雖然第一次黎
有大沙發,坐得完全唔會逼。

嗌左炸薯條,啲薯條夠粗夠大條,炸完熱辣辣又夠薯
送酒真係一流
食完一份唔夠再安哥!

食完啲咁正既野飲杯酒,最後娜姐再沖多杯大紅袍比大家飲,雖然第一次黎已經比人當vip咁照顧,係香港有邊間餐廳仲會有依種感覺?我真係未試過

到最後好希望娜吧生意興隆之餘要keep到水準同香港所缺乏既人情味!我地5個人食勁多人平均每個人$160,有酒有靚茶有好野食有房坐有人細心照顧,我同你講依個價真係物超所值!!!
相影得唔多,但信我,啲野食唔止我所講既咁普通!

2017-09-02
$160 (Last Night Supper)
  • 炸雞丸,拉麵,仲有好正既cooktail