呢排睇netflix 既激辛道,其中一集講部隊鍋,激發我想食韓國菜既意欲~我地係女人街經過見到「好吃韓國料理」,就試吓佢好唔好食先~🥘牛肋骨湯呢碗湯我飲唔落,因為我飲到有陣奶味。。。唔知佢係未加左牛奶,嘗試飲左幾啖但放棄了。牛肋肉係軟嫩既,但可能被湯既味道搶左,唔係好食到牛味。🍜香辣湯麵(牛)湯麵係普通既公仔麵,辣湯係比較mild 既辣。牛同雞蛋略嫌食熟左d, 食完無咩記憶點😑🌶泡菜煎餅有點失望係泡菜既份量唔多,我地切左8份,每份煎餅淨係食到一兩條泡菜,好似食緊一團澱粉質咁,好彩佢唔算厚同油,但味道略嫌寡左d~兩份餐都送左小菜,包括泡菜同芽菜,泡菜唔辣又唔酸,我食左少少🤏又放棄了(笑

🥘牛肋骨湯

🍜香辣湯麵(牛)

🌶泡菜煎餅