舅父生日請食飯,因為部份家人住深水埗,所以揀左食龍寶,年近歲晚要食貴套餐都預左,但食物同價錢唔係重點,員工服務質素同態度真係令人髮指,7:30pm我地一坐低已經叫個阿姐幫我地留起一隻特價$88/隻既燒鵝,個阿姐:『唔洗留啦,仲有大把!』,之後我地叫左個$1988既套餐,咁阿姐就走去落單啦,隔左大約5分鐘,有個應該係部長既女人行埋黎話:『燒鵝無晒喎!』,一句"唔好意思/對唔住"都無,我地梗係鬧鬼佢啦,話佢果下屬唔應該睇都唔睇下就話仲有大把,唔洗留!個女部長仲要死撐話:『咁而家無就無架啦,我可以點啊?』,嘩,而家我地比錢你,出現問題就梗係你地自己諗啦,仲好意思講『我可以點啊?』態度差到極點,我地叫佢叫番幫我地落單果個阿姐過黎對質,女部長:『佢新黎架,唔可以落單架』,一句說話就想推卸責任,隔離仲有多個員工幫晒口話:『佢今日第一日返工,你地唔好令人難做!』,你地唔難做就要我地難受????我地已經嬲到面紅耳赤,我阿姨就叫個女部長搵經理出黎,佢扮聽唔到咁行開左,隔左15分鐘都未見經理行埋黎,咁我地就再叫啲阿姐,點都要搵經理出黎同我地解釋,果個阿姐用臭寸既語氣話:『我見唔到經理喎!』,我阿姨:『見唔
我地已經嬲到面紅耳赤,我阿姨就叫個女部長搵經理出黎,佢扮聽唔到咁行開左,隔左15分鐘都未見經理行埋黎,咁我地就再叫啲阿姐,點都要搵經理出黎同我地解釋,果個阿姐用臭寸既語氣話:『我見唔到經理喎!』,我阿姨:『見唔到咪去搵囉!』,阿姐:『佢休息喎,咁我點搵啊!』,呢間酒樓有一日執笠就係多得有呢啲咁既員工,最終8:15pm先有個姓練既經理出黎,仲答應即刻燒隻燒鵝比我地,叫我地比1個鐘時間佢處理,個經理既表情都面有難色,我相信佢都幫啲下屬食唔少死貓,平時出街食飯再唔開心,我都唔會寫出黎,但今次真係嬲到唔可以忍!

其實呢間酒樓既食物都幾好味,尤其係隻即燒既燒鵝!
2016-01-18
$190 (Dinner)
Celebration
Birthday