2012-03-29
星期六難得好天, 開車入大美督玩, lunch time 道道無位停車, 見呢間有大大停車場, 貪方便入左去, 點知 中招.首先, 停完車無即時入店, 在店外同友人閒話左一下, 老闆娘即大大聲叫話呢度唔比停車, 要我地即走. 我問係唔係 係道食野便可停, 佢先話德, 但坐下10 分鐘都無比餐牌, 要自己去攞.諗住唔係咁餓, 所以叫D 簡單 ge 茶餐, 順便問可唔可以有杯茶, 老闆娘即時變面, 更大聲咁話茶要錢, 又話套餐已加價, 但餐牌境然係舊價, 話睇我地叫咩先講價錢比我地聽 可恥! 打算即走. 但趕時間, 諗住求棋食D野便算. 但order左 20 分鐘都無黎, 問又當聽唔道, 咁做生意不如唔好做! 30 幾分鐘後食物 先到, 干抄牛河, 冬菇時菜炒麵, 生炒排骨… 通通唔掂. 但最惡劣還是肥媽態度, 好似佢C捨比乞衣咁, 但成40幾蚊碟野連茶都無杯, 真系貼錢買難授!芽菜伊麵: 麵唔夠熟, 又德幾條肉絲, 無厘味道.干抄牛河: 牛肉咸到苦, 又乾又黑.星洲炒米: 米炒到一舊舊,賣相恐怖. 食落唔咸唔甜, 唔知點形容.你或者以為一杯凍檸水唔錯德去邊, 點知真係貨如棋名, 一杯
芽菜伊麵: 麵唔夠熟, 又德幾條肉絲, 無厘味道.
干抄牛河: 牛肉咸到苦, 又乾又黑.
你或者以為一杯凍檸水唔錯德去邊, 點知真係貨如棋名, 一杯水加兩片檸檬, 無糖又無冰.
如果你前世犯賤, 或想親身證明我講 ge 野, 請去試試, 跟住回應一下.