2023-05-13
《茶木》嘅甜品一向吸引,趁還有10週年優惠價,心思思又走咗去食🥢巧克力曲奇蜜糖磚塊 - 餐廳嘅招牌甜品,吐司疊滿3層,搽滿蜜糖後再烤焗,食落香甜又香脆,頂層放上朱古力曲奇、特製奶油和朱古力雪糕,味道和賣相滿分!✨食甜品前都點咗幾款主食,質素都好好!🥢晚市套餐 - 台式麻辣半筋半牛肉拌麵*拌麵煮得爽彈,麻辣醬汁辣度恰好,老少咸宜!*牛筋和牛肉肉質軟腍,份量都豐富*鴨血和素鵝 (跟餐)*台式酸梅冰 (跟餐) - 酸酸味味,醒胃又解渴*香芋奶凍 (跟餐) - 軟Q嘅奶凍加上香芋嘅香味,最佳嘅飯後甜品🥢香煎三文魚時蔬藜麥飯 - 好一份super food!藜麥飯食落有口感,三文魚煎到外層香脆,食落就肉質嫩滑,推介👍🥢金黃鹽酥雞 (套餐追加小食) - 新鮮即炸,香脆可口,份量都唔少,追加價$26絕對抵食!🥢櫻花蝦花枝餅 - 炸到金黃色,食落香口彈牙,小食類我會推介呢款👍
✨食甜品前都點咗幾款主食,質素都好好!
🥢晚市套餐 - 台式麻辣半筋半牛肉拌麵
*拌麵煮得爽彈,麻辣醬汁辣度恰好,老少咸宜!
*牛筋和牛肉肉質軟腍,份量都豐富
*鴨血和素鵝 (跟餐)
*台式酸梅冰 (跟餐) - 酸酸味味,醒胃又解渴