2023-05-01 101 views
食物水平中上,食完烤魚仲有得免費換湯打邊爐,但是服務質素衰過街邊魚蛋檔,有待改善。開單時間晚上7:35分,食到9:25分左右有員工示意請先結帳,所以我放低手上吃到一半的粟米,走去先結帳,電子支付顯示結帳時間為9:27,回到座位後已經有一位長髮男性員工在極快速地收拾枱面,我坐下拎起剛食到一半的粟米,打算完成之時碗都被收走了,我與友人未飲完的飲品亦被掃走,該員工一句說話都無就一分鐘內把所有東西收拾走,只剩下雪糕及我手上吃到一半的粟米。我望一望手錶,還有5分鐘,所以決定放棄粟米,希望可以於五分鐘內完成雪糕便走,正當我剛剛撕開雪糕包裝的時候,員工已經帶同四位新的客人過來,説:四位呢邊。並指着坐着的我們。新客人都有少少驚訝,望着我問:係唔係呢張?該員工話係。我望住新的客人覺得唔好意思,就匆匆示意友人快走。離開時望到收銀電腦時間是9:31我覺得咁樣趕客人走十分唔尊重同無禮貌,因為喺我哋眼中我哋仲有時間,就算我哋已經夠咗鐘,你可以同我哋講已經夠鐘,仲有客人等緊,不如你哋拎埋甜品走慢慢食,而唔係一句說話都冇講就直接帶新客人來,指着座位上嘅我地同人講坐呢度,我感覺好似刻意令到我地唔好意思迫走我地,衣個體

我覺得咁樣趕客人走十分唔尊重同無禮貌,因為喺我哋眼中我哋仲有時間,就算我哋已經夠咗鐘,你可以同我哋講已經夠鐘,仲有客人等緊,不如你哋拎埋甜品走慢慢食,而唔係一句說話都冇講就直接帶新客人來,指着座位上嘅我地同人講坐呢度,我感覺好似刻意令到我地唔好意思迫走我地,衣個體驗極差,破壞咗我美好嘅一天,如無意外唔會再來光顧。
烤魚火鍋