2019-09-06
之前在九龍城食過一次泰發,今日去開屯門,見倒有分店,所以就走咗去食。檸檬燒牛肉檸檬燒牛肉一定要試,絕對無得輸!檸檬燒牛肉剛上枱時,已聞好香,食落去牛肉好滑好淋,有牛味,有少少辣味,提升了牛肉的肉香味。底層鋪咗一啲芥蘭,吸收晒所有牛肉汁,超級好味。生菜包生菜包 - 都係值得推介,佢嘅香料味好重,我地叫左小辣,辣度都有啲強,但辣得來非常惹味,有濃濃既冬陰公味,配埋生菜一齊食好得,我覺得配白飯食都唔錯。泰式小食拼盤泰式小食拼盤 - 炸皮蛋,春卷,炸蝦餅,炸魚餅,串燒,最好食係炸蝦餅,夠彈牙,炸到金黃香脆紅咖喱雞脾相對上就一般了,咖哩唔夠香同辣,雞脾還可以。另外點了蒜蓉包用來沾咖喱食,蒜蓉包好香牛油味,唔錯,不過如果蒜蓉味可以再濃啲就好。椰青焗海鮮飯椰青焗海鮮飯 - 整個飯都充滿椰青既甜味同香氣,海鮮雖然唔多,但個飯好好味。重點一題既係。這餐廳既食味質素真係相當好,但服務態度就真係差到一個點,希望可以改䓀一下啦。
檸檬燒牛肉
底層鋪咗一啲芥蘭,吸收晒所有牛肉汁,超級好味。
生菜包
泰式小食拼盤
紅咖喱雞脾相對上就一般了,咖哩唔夠香同辣,雞脾還可以。
椰青焗海鮮飯