2017-02-21
今日再同屋企人泥到東京一番食晚飯,試下佢地正式營業既食物同埋重溫我愛既烤焗牛肉,點知大失所望😥首先餐牌睇落冇加好多新既食物,反而感覺同試業差不多。小菜就多左款雞翼尖,飲品亦都多左烏龍茶。上次我地泥食既時候,呢到系有酒店個種烤牛肉,而最近既宣傳單張上面亦都清楚印左有呢樣食物,用作招徠。但系我地系點菜紙完全搵5番呢樣食物,問左幾個店員,最後有個著西裝既女人答我地話因為轉左廚師,由西廚轉左做日式廚師,而家冇供應烤牛肉。不過呢到系用西式放題做招徠,而家就話冇左西廚,甘姐系點呢😕我專程為左個牛而泥,如果已經冇供應,大可以系宣傳單張用筆刪左有關食物,而家既做法令我唔想再光顧😞食物方面,魚生質素一般。三文魚肉質過淋,蝦都系好細隻而且冇鮮味。其他魚生味道都系好一般😟呢個羊架同我上次泥食差天共地,無論質素同味道都差好遠。羊架充滿著肥膏肥油,肉唔多,亦都冇味既。屋企人話似系冇醃過舊羊架所以甘樣😞我地就系叫炒雜菜既,上枱就系呢碟野。我只系見到大量小棠菜同幾條蘿蔔絲,點樣雜菜呢?而且食5到炒菜既香味同鑊氣,比較凍。我地叫左串燒海蝦,不過外殼系甜既,肉就唔夠爽口。呢到既手卷亦不推介,叫軟殼蟹手卷只有勁幼蟹腳(一
烤羊架
炒雜菜
我地叫左串燒海蝦,不過外殼系甜既,肉就唔夠爽口。
呢到既手卷亦不推介,叫軟殼蟹手卷只有勁幼蟹腳(一小節)。最奇怪系手卷既飯系多到紫菜都包唔曬而爆出泥😅
服務方面,呢到員工好似有點奇怪...?問員工野佢地多數都系唔清楚既,而且有d遊魂既feel。最印象深刻系有個員工用餐盤撞落我頭到......當時個員工收完野系我身後經過,但我身後系另一張枱泥,只有一條勁窄既巷仔,完全唔可以稱得上做一條路。但個位員工格硬過,跟住我就比佢用手上既餐盤撞落我個頭到,力度唔系細。個陣系仲有其他大路,我真系唔明點解要行我後面囉......
呢間餐廳既員工,食物令我唔敢再泥幫襯😓