2018-11-22 75 views
今日中午約咗朋友去荃灣取東西, 途經荃灣廣場附近, 正直lunch time, 商場內太多人, 結果去咗商場側邊條街搵嘢食。結果揀咗一間叫Cossi 的西餐廳作為今日的午餐, 內裏裝修分兩層, 我被安排坐樓下位置,樓底高,裝修實而不華, 有種好relax的感覺……坐低之後,我 order咗午餐set A, 烤龍眼肉野菌芝士漢堡包配薯條, 套餐包括是日餐湯、麵包 、主食、甜品及飲品, 今日的餐湯是甘筍湯, 個湯好好飲,因為甘筍味好濃, 麵包就略嫌焗得唔夠脆, 主食上枱後聞到好香的碳燒烤味, 龍蝦肉好大舊, 食完飯餸上tiramisu甜品, 飯後我叫了一杯熱咖啡 ,好正!午餐的份量略嫌細咗啲,女仔食就啱啱好,男仔就可能唔夠了, 不過65蚊一個咁好質素嘅午餐真係好抵,讚!

2018-11-22