2020-04-25
作為新晉冒起嘅港式茶餐廳,大渣哥無論市場營銷定係食物上都十分「足料」,絕對可以理解食店外大排長龍嘅原因。今次首嘗大渣哥,晚餐時段亦叫咗兩個非常港式風味嘅套餐,希望試下是否一如坊間形容嘅質素。蔥油雞扒煎蛋飯 - 凍奶茶以賣相嚟講,絕對比起一般茶記要出色,而且店內燈火通明,非常適宜打卡之用。雞扒煎炸得金黃香脆,亦唔會過於油膩,質素的確唔錯。而蔥油份量都好足夠,送飯一流。反而凍奶茶就有點平平無其,但亦算中上質素。黑椒汁牛扒薯菜扒餐喺茶記一般都未必能夠擔任主角之位,而今次我哋試嘅黑椒汁牛扒薯菜正正係令人有點失望嘅原因。黑椒汁同薯菜對比普通茶餐廳並未有太大突破,而牛扒嘅煙韌程度係超越Well Done同Good Job嘅水平。本身牛扒質素其實唔差,食落亦有牛味,但作為扒餐嘅主角,都有一定嘅進步空間。味道 ⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️
蔥油雞扒煎蛋飯 - 凍奶茶
黑椒汁牛扒薯菜