今次來個星期日chill 一chill之午市放題這間放題是用平板去點餐的,非常之特別。我地上到去,第一眼就望到個環境覺得好正,帶有日式風格,這類環境在香港買少見少! 重點是食物非常之高質素。前菜方面點了蟹籽沙律和枝豆。 味噌湯的味道唔錯唔會太鹹, 有唔少海帶。 先叫左d刺身先, 包括有三文魚、榮螺刺身、甜蝦刺身 三文魚厚身,甜蝦刺身都好爽口,質地又滑, 點少少豉油食。壽司我地叫左好多, 包括有火炙三文魚壽司、蟹肉壽司、蟹籽壽司和魚籽壽司。炸物方面都唔錯架,我們選擇了日式一口甜薯、日式南瓜天婦羅。最特別係外皮香脆內裏流心的榴槤炸彈,而南瓜天婦羅都非常之脆。 除咗 一般放題見到嘅貨色之外,我哋仲叫咗牛油粟米、牛油金菇、牛舌、伊賀一口牛、虎蝦。 燒烤爐一早預熱好,所以我哋好快就食得。粟米粒粒飽滿,帶有很香濃的牛油,伊賀一口牛牛肉都唔錯,好有口感。第二轉的自選燒物點了黑椒腸、芝士腸、手切哈姆豬大腸、溫室車厘茄、甜心菠蘿 哈姆豬大腸爽口, 個人超級推介! 另外還有海苔多春魚和薯格,薯格的口感香脆,不過多春魚略為鹹了一點 。。。 最後食埋個鰹魚湯汁烏冬, 非常滿足的一餐。 我們加了兩罐烏龍茶每罐八
今次來個星期日chill 一chill之午市放題
這間放題是用平板去點餐的,非常之特別。

重點是食物非常之高質素。

前菜方面點了蟹籽沙律和枝豆。

味噌湯的味道唔錯唔會太鹹, 有唔少海帶。

先叫左d刺身先, 包括有三文魚、榮螺刺身、甜蝦刺身
三文魚厚身,甜蝦刺身都好爽口,質地又滑, 點少少豉油食。

炸物方面都唔錯架,我們選擇了日式一口甜薯、日式南瓜天婦羅。

燒烤爐一早預熱好,所以我哋好快就食得。

哈姆豬大腸爽口, 個人超級推介!

最後食埋個鰹魚湯汁烏冬, 非常滿足的一餐。

我們加了兩罐烏龍茶每罐八蚊, 價錢為298蚊一位。