2015-11-20 4749 views
話說小妹雖然耐唔耐就會行經呢頭,不過呢度既前身sky bar小妹都未曾到訪過就改經執左,轉左做La Terrazza 都好一段日子,呢日終於約齊班姐妹開餐。Book左八點,去到都要等左一陣先入得。有out door and indoor 位,原本想request 坐out door,因為依家不太熱,坐岀面可以望下大會堂個景麻,不過有班男士在食煙,所以都係坐返入面。環境幾寬敞,坐位同坐位間唔會太"親密",正路傾計會方便d。四個人叫左三個set, 原來夠食有特。每個set跟一杯飲品,面包,沙律或渴。我地全部都要磨菇湯,我可以話呢個湯係我飲過最足料既磨菇湯!岀面有d會飲到未開勻的面粉,呢個完全係outstanding, 磨菇粒有趙口,因為唔係俾d菇碎你,而係真係食到,見到好多切粒磨菇!淨係個湯已經俾到驚喜我地,所以都對主菜有信心。另外個自家制面包,其實都比一般食到既大小小,上枱時依然熱烘烘,好鬆軟,我將個包一半點油醋汁,另一半點湯,好好食!坦白講,由於咁足料既關係,我食完個包同湯都飽左一半。主菜先上雜菌意粉,um... 我地有d豬,因為個意粉汁同個湯食落係差唔多,雖然係好食,不過因為似係差不
坦白講,由於咁足料既關係,我食完個包同湯都飽左一半。主菜先上雜菌意粉,um... 我地有d豬,因為個意粉汁同個湯食落係差唔多,雖然係好食,不過因為似係差不多既野,下次可揀其他款試。
再來一個burger, 數一數有六層咁多!而且塊肉好厚下,夾埋洋蔥同蕃茄一齊食可減油膩感。伴碟既薯條一d都唔油膩,友人食左唔少。
豬手終於上場,由於之前係其他地方食左隻唔好食既豬手,原本冇打算叫,不過見到好多人都有order ,所以叫左一個黎試,果然冇令我地失望,皮脆而不油,肉質卻岀奇地嫩滑,重點係唔會過咸,真係好好食!
食物整體質素算高,唯一美中不足既係我地用餐當晚indoor 比較嘈,要到九點幾過左繁忙時間先聽到原來有播音樂。
2015-11-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers