2022-08-10
上網見到好多食評,都話係平靚正嘅泰菜,咁啱去開尖沙咀,於是去試下。環境方面,係會有staff行過嚟幫你落單,同一般餐廳差唔多格局嘅foodcourt。食物方面,今次試咗兩款主食:1.泰式燒豬頸肉飯豬頸肉並無餐牌相中咁靚仔,反而係切到全部碎濕濕,望落似係切頭頭尾尾嘅位置,份量亦唔多。撇開賣相唔講,味道屬正常發揮。2.手打青咖喱飯(雞肉)一上枱見到碗青咖喱好似成碗湯咁已經覺得有啲伏咖喱太水太稀,雞肉份量亦好少,大概有7成都係菜。自問食嘢唔高要求,但依個飯真係唔合格。總結:並唔係網上所見到大家講嘅平靚正,老實講即使差唔多價錢,泰國菜出面都仲可以有好多選擇。如果大家想搵個地方食下野hea坐下,依個foodcourt環境都ok,不過如果我下次再去,就可能會選擇試下裡面仲有其他餐廳🫠
食物方面,今次試咗兩款主食:
1.泰式燒豬頸肉飯
2.手打青咖喱飯(雞肉)
總結: