2022-11-28
🍴梨花苑韓國料理📍上環德輔道中247號德祐大廈1樓性價比高既中上環午市之選✨午餐選擇多食物味道👌🏻服務就👎🏻🫢大廳滿坐被安排坐房,其實都幾好,靜靜地同朋友食飯~想叫侍應加水,提議放瓶水係房,我地可以自助服務,不過,係唔得既,話放入黎出面無水飲(內心小劇場:成間餐廳得一個水壺?)餐廳每兩人會比六碟前菜,個人覺得泡菜同酸蘿蔔絲醃製得最入味,酸酸辣辣,好醒胃😋炆牛骨煲 $115 & 炆牛尾煲 $115個餐仲會包個蘿蔔湯,蘿蔔煲得好腍無渣幾鮮甜。而無論係牛骨定牛尾都炆得極之入味,牛肉肉質亦十分嫩滑,煲內既冬菇蘿蔔完全索哂牛味🐮份量充足,配飯一流🍚 鐵板燒牛肉 $105牛肉油脂分布剛剛好,重牛味之餘,燒完之後仲鎖死肉汁🥩小編最怕燒牛肉燒到乾爭爭😇😇食飽既時候,朋友話以前有橙🍊佢仲未拎入黎既,抬頭一望先見到張告示,原來已經無左飯後果提供🙈✨✨順帶一提,使用用恆生信用卡有九折優惠🫢#hk #hkfood #hkfoodie #hkig #香港餐廳 #香港食好西 #香港好去處 #假日好去處 #中環 #中環美食 #上環 #上環美食 #韓國菜 #central #sheungwan
📍上環德輔道中247號德祐大廈1樓
性價比高既中上環午市之選✨午餐選擇多
食物味道👌🏻服務就👎🏻🫢大廳滿坐被安排坐房,其實都幾好,靜靜地同朋友食飯~想叫侍應加水,提議放瓶水係房,我地可以自助服務,不過,係唔得既,話放入黎出面無水飲(內心小劇場:成間餐廳得一個水壺?) 餐廳每兩人會比六碟前菜,個人覺得泡菜同酸蘿蔔絲醃製得最入味,酸酸辣辣,好醒胃😋
炆牛骨煲 $115 & 炆牛尾煲 $115
✨✨順帶一提,使用用恆生信用卡有九折優惠🫢