2023-09-27 801 views
今日放假同老友打完街,夜晚搵下野食,大家都係中午食得好飽唔算太肚餓,我就建議黎呢間睇落幾精緻既西韓混合餐廳,見d食物造型好精美,就黎坐下食下d小食飲杯野咁啦。餐廳坐位唔太多,我地要坐中間要除鞋入既位,不過呢個位冷氣好勁,比較凍,要留意下,睇下餐牌,選擇唔算太多,主打都係甜品窩夫,韓食有飯卷同紫蘇伴飯,其他都比較西式。吞拿魚蛋黃醬飯卷先黎個飯卷,飯卷幾足料同包得幾實,吞拿魚加埋其他黃瓜蘿蔔幾清新,呢個幾好食。濟洲柑橘乳酪試下呢個造型滿分既乳酪,成個橙皮包住幾得意,不過乳酪飲落就普通d,少少橙味,同埋太多冰,幾啖飲晒,68蚊杯真係較貴,打卡用。人蔘咖啡老友揀呢杯人蔘咖啡試,入面真係有d人蔘碎,少少蔘味。牛奶麻糬tiramusu比普通既tiramisu少左份酒味,奶味較出,有d麻糬口感唔錯,呢個甜品幾好食。白桃繁花窩夫最期待呢個窩夫,但就最失望既,先講造型真係靚,仲砌左個表情出黎,要提一提個花係唔食得架,白桃係罐頭桃,窩夫唔熱,比較硬唔鬆軟,可能就係為左容易砌個造型出黎,我就覺得唔太好食。今次試左幾樣野,飯卷係幾好食同tiremisu幾好食,窩夫就麻麻,女仔黎打下卡都ok,主要都係食物造型精

濟洲柑橘乳酪
濟洲柑橘乳酪

人蔘咖啡
老友揀呢杯人蔘咖啡試,入面真係有d人蔘碎,少少蔘味。

牛奶麻糬tiramusu

牛奶麻糬提拉米蘇

白桃繁花窩夫

白桃繁花窩夫

今次試左幾樣野,飯卷係幾好食同tiremisu幾好食,窩夫就麻麻,女仔黎打下卡都ok,主要都係食物造型精美,價錢略貴。

牛奶麻糬提拉米蘇