2022-05-24 64 views
見到呢間新南苑咁多種唔同野食,即刻叫朋友過黎一探究竟啦!有點心, 雞煲,小菜, 扒餐,仲有煲仔飯!真係應有盡有,frd想食咩都可以照帶佢過黎先慢慢諗望下個餐牌咁多選擇, 都唔知選咩食好。 咁就梗係望下周圍叫左咩餸啦, 發覺酸菜魚($138) 都幾多人叫, 個酸菜魚既兜遠遠就望到好大個。 上到黎條魚果然無令我失望,足斤足兩,魚肉非常嫩滑, 走油功夫做得好。 配料都好豐富,有黑木耳, 椰菜花, 酸菜, 薯粉等等。 叫左bb辣,應該都有譚仔5小辣, 唔食得辣既要走辣啊!另外叫左個雞煲($62), 滑雞是必須的吧, 呢度做到既。 雞肉香濃味美, 仲有幾塊豬潤係煲入面出現, 呢幾片豬潤好好食, 想叫多個豬潤煲啊, 哈~仲有加左碟蒜蓉炒菜芯($62),夠味而唔過鹹,蒜蓉落得毫不手軟,食得出師傅功力有曬鑊氣,唔錯的!老闆(應該係?) 係我地食緊既時候都有走過黎問下我地意見, 睇得出佢係有心搞好間餐廳, 都希望佢越做越好啦
見到呢間新南苑咁多種唔同野食,即刻叫朋友過黎一探究竟啦!