2019-01-15 88 views
唔少餐廳都開喺牛頭角馬蹄徑一帶,相信係為咗方便一眾上班一族👍🏻但係要點樣揀餐廳呢?如果想喺一餐裡面食到唔同種類嘅嘢,可以試下金龍冰室!佢以淺藍色同白色做主題色,所以喺店外相對易認得出;店內裝潢都好簡潔乾淨,唔會坐得唔自在或者怕小動物🤭今次我試咗黑松露薯條、椒鹽雞翼、黑椒雜扒鐵板、黑松露意粉,每個個份量都好大,一定食到你好飽!黑松露薯條:去到冰室都會想同朋友分享小食,呢客薯條就好啱食喇,黑松露醬配埋冰室粗薯條,上碟時非常香口!椒鹽雞翼:一碟雞翼有6隻,同朋友分就啱啱好,味道方面就啱啲中意重口味嘅人。如果中意淡啲味嘅可以試下另一款雞翼——土匪雞翼。黑椒雜扒鐵板:就算去唔到扒房,金龍冰室都有鐵板餐提供,食材雖則冇扒房高檔,但係肉質都唔差,加上份量十分,喺冰室都食到鐵板唔話得啦!黑松露意粉:另一件有黑松露嘅食物,佢加咗好多菇,增添唔少鮮味!