2019-03-12
今晚同男朋友諗住係尖沙咀搵食, 之後就去SHOPPING, 途經金馬倫道見到呢間舖面咁得意, 又無咩人, 就入去一試!眼望其他台都係男朋友口中既港女特式飲品同埋火鍋,其實原本呢間無咁多款式, 本身係由甜品,特式飲品同意粉,咁今次就食 明太子軟殼蟹意粉 @ $138, 同埋 黑松露牛肝菌溫泉蛋意粉 @ $128,一放低碟其實陣明太子都幾香, 但係食落口就無左味道 (!?)軟殼蟹期望唔高既都係普通質素, 男朋友就覺得無蟹味質素就好似平時去普通CAFE食咁, 個人感覺就唔值個價啦值得一讚係個黑松露意粉, 唔可以話色香味俱全, 但係我會俾4.5/5 佢架!另外配料既磨菇都好入味同多, 相當唔錯既口感.最後嗌左杯普通既野飲, 多多芒果 @ $36始終唔係特式飲品, 份量同味道都係一般, 無芒果肉同埋好重忌廉味, 似係飲汽水多D.如果你想飲果汁, 呢個系列就未必岩你.服務方面其實落單同出菜都快, 可能今晚無咩人既關係,但係一睇到個 menu 又有魚生, 又有火鍋, 又有意粉, 又有甜品....每樣都有D, 可能係香港既餐廳先搵到啦. 暫時呢間都係歸為甜品打卡舖先.
途經金馬倫道見到呢間舖面咁得意, 又無咩人, 就入去一試!
眼望其他台都係男朋友口中既港女特式飲品同埋火鍋,
其實原本呢間無咁多款式, 本身係由甜品,特式飲品同意粉,
軟殼蟹期望唔高既都係普通質素, 男朋友就覺得無蟹味
質素就好似平時去普通CAFE食咁, 個人感覺就唔值個價啦
另外配料既磨菇都好入味同多, 相當唔錯既口感.
最後嗌左杯普通既野飲, 多多芒果 @ $36
始終唔係特式飲品, 份量同味道都係一般,
無芒果肉同埋好重忌廉味, 似係飲汽水多D.
如果你想飲果汁, 呢個系列就未必岩你.
服務方面其實落單同出菜都快, 可能今晚無咩人既關係,
每樣都有D, 可能係香港既餐廳先搵到啦.
暫時呢間都係歸為甜品打卡舖先.