Restaurant: ALTO Bar & Grill
Terms & Details:
財物離奇失蹤事件事發日期(14/7, 15:30)本來都覺得呢一餐飯好好食,但係因為之前我哋去咗CHXXEL個展覽,我就漏咗個全新嘅ChXXel 限量版鏡盒喺梳化度。到我走落街嘅時候就立刻發現咗自己漏左個鏡盒。因為前後只差5分鐘,所以我都好放心上返去攞。點知上到去店方話無!我們好強調只係5分鐘,塊鏡盒點會自己消失,一定無可能!佢地就搵左陣工作間,都話無。後來個長髮疑似經理就去摷垃圾桶。其實講真一個8cm*8cm嘅盒又點會掃了落垃圾筒呢?佢地強調我們好相信員工,3年黎無發生過任何失竊。而因為我們2:00先去到,走時已經3:30,全餐廳得我地一枱客,同只得2-3個侍應喺度。一定無可能唔見,必然喺餐廳內!我連梳化都踎低搵埋,我肯定我漏左喺梳化度!於是我問:「邊個員工負責清潔呢一張枱?」個疑似經理話個員工出咗去休息搵佢唔到。不過就從無喺我地面前打過任何電話。而我們多番喺佢地面前摷自己嘅袋,因為都係唔見。我要求佢地check CCTV,佢就話要公司批准。最後擾攘半個鐘,佢叫我留低電話。但後來俾左咭片又話唔使留,叫我自己打上去問下進度。我話我都係留返電話,佢都係話唔使。而神奇地,最後我們臨走時就有
財物離奇失蹤事件

事發日期(14/7, 15:30)

佢地就搵左陣工作間,都話無。

而神奇地,最後我們臨走時就有個男員工突然出現。我哋問佢,佢就好自然咁行去pantry個好當眼嘅櫃桶度攞返失物出黎。而個櫃桶係好整齊咁放啲刀叉嘅,失物就放喺啲刀叉上面。

咁個櫃桶係放失物定其他私人物品?如放失物,點解經理第一時間去摷垃圾桶,唔係查櫃桶?

而佢地由始至終係無任何道歉。

我哋不斷強調只係走咗5分鐘,個鏡盒一定喺度,點會disappear,要睇CCTV。個經理就走去不斷摷垃圾桶。(個鏡盒8*8cm 喎,會咁掃落垃圾桶?)

唔好意思,唔知有無離題,只係越諗越無奈,想提提大家。
2023-07-14