2020-02-08 836 views
有日喺附近突然又好想食台灣果啲好彈口嘅刀削面所以search下OpenRice邊到有
跟住見到有間叫小台南嘅鋪頭!————————————脆炸豬扒麵🐖(配大骨湯)
味道😋:7.5/10賣相✨:7.5/10
抵食💸:8/10價錢💰:$49(不需要收+1)環境🍽:6/10呢個面我個人認為比起之前食開嘅鋪頭唔係特別好食好多🥱但$49黎講比較上係平同抵食✨✨早知要個牛骨湯(平時牛肉面果個湯底)大骨湯食落好清淡而我卻平時食開好鹹嘅調味都得🤫食開左食咁清淡好唔慣🥵我成日都想食下牛肉麵以外嘅面exp.雞🐥 / 豬🐷之前成日食雞 今次就食下豬啦!個豬扒比想像中林 佢唔係好像似鹽酥雞炸出黎果啲口感
但塊豬扒嘅調味充足 算係幾好食!😛
我揀左寬面 佢個面就夠彈牙嘅但如果你要比起以前會成日食嘅茶木 😌 #小台南 嘅面就真係冇咁彈牙但而家唔食茶木 所以成日都好想去發掘啲台式餐廳嘅野食!
————————————餐廳環境就係幾乾淨同埋「企李」(中文有點差希望大家睇得明😂)坐落係舒服嘅! 但我坐坐下。。。。有隻不明昆蟲在牆上移動🐛面對不明昆蟲我就唔係好驚 但始終係食肆。。。🍽跟住我地口渴想問佢攞2杯水 啲水黎到
[九龍城台式菜-#小台南]
跟住見到有間叫小台南嘅鋪頭!
————————————
脆炸豬扒麵🐖(配大骨湯)
味道😋:7.5/10
賣相✨:7.5/10
抵食💸:8/10
價錢💰:$49(不需要收+1)
環境🍽:6/10
呢個面我個人認為比起之前食開嘅鋪頭唔係特別好食好多🥱
但$49黎講比較上係平同抵食✨✨
早知要個牛骨湯(平時牛肉面果個湯底)
大骨湯食落好清淡而我卻平時食開好鹹嘅調味都得🤫
食開左食咁清淡好唔慣🥵
我成日都想食下牛肉麵以外嘅面exp.雞🐥 / 豬🐷
之前成日食雞 今次就食下豬啦!
個豬扒比想像中林 佢唔係好像似鹽酥雞炸出黎果啲口感
但塊豬扒嘅調味充足 算係幾好食!😛
我揀左寬面 佢個面就夠彈牙嘅
但而家唔食茶木 所以成日都好想去發掘啲台式餐廳嘅野食!
————————————
坐落係舒服嘅! 但我坐坐下。。。。有隻不明昆蟲在牆上移動🐛
面對不明昆蟲我就唔係好驚 但始終係食肆。。。🍽
跟住我地口渴想問佢攞2杯水 啲水黎到我地發現好似唔係水黎嘅
咁我地就唔係好接受到果杯野嘅味💧
可能因為我地唔知咩黎啦所以就唔太接受到🙏🏻
所以去唔去 大家自己衡量一下先喇!
地址:九龍城衙前圍道54號地下
營業時間:星期一至日 11:00 - 23:00
By 為食妹S🤡
#台灣野 #小台南 #台菜 #台南 #台灣 #覓食 #foodie #foodieHK #九龍城 #Kowloon City #九龍美食#香港 #美食 #吃貨日常#為食妹S #eatisourlife
脆炸豬扒麵
脆炸豬扒麵