2022-04-24
今日去咗位於在紅磡鶴園街新開冇幾耐嘅春田冰室食Lunch ,冰室裝修型格新穎,有別於一般冰室,而且好多介紹話佢哋嘅招牌炸豬扒非常好食,趁着假期就嚟試吓餐牌好多選擇,冰室推介就係焗飯/焗意粉系列,而家好流行既勁量厚厚三文治,仲有必食推介蟲草花椰子雞米線,食物質素真係非常有驚喜我地點既每樣都好好食,其實仲有一個阿華田西多士都好想食,不過今次唔係太飽食唔到,下次一定會再回訪試吓其他食物👍🏻🍲▪️蟲草花椰子雞米線轉雞髀 $ 63 湯頭鮮甜,淡淡椰香,好好飲,雞我改咗雞髀,雞髀非常入味,鹹鹹香香,啖啖肉好嫩滑,配菜有蟲草,雲耳,紅棗,蔬菜,非常養生,米缐係我最鍾意嘅,粗幼適中,好滑溜,整碗米線非常高質素👍🏻🐽▪️鮮茄吉列豬扒焗飯 $ 60不愧餐廳嘅王牌產品,豬扒仲大過我塊面,吉列啱啱好,好鬆脆唔會過厚,豬扒肉質鬆軟淋滑,而且好入味,讃👍🏻👍🏻,更加出色係佢哋嘅飯底,炒飯底加咗香菇,洋蔥,鮮茄,大量嘅芝士,鮮茄醬汁味道帶濃嘅茄味,絕對可以媲美好多高級餐廳,真係必食推介😋😋🥪▪️勁量三文治沙嗲牛肉蛋配薯條 $ 56依家好流行嘅厚厚餡料三文治,呢度都有得食而且仲有好多花款可以揀,我今日就試咗沙嗲牛肉,多士烘
🍲▪️蟲草花椰子雞米線轉雞髀 $ 63
🐽▪️鮮茄吉列豬扒焗飯 $ 60
🥪▪️勁量三文治沙嗲牛肉蛋配薯條 $ 56
依家好流行嘅厚厚餡料三文治,呢度都有得食
而且仲有好多花款可以揀,我今日就試咗沙嗲牛肉,多士烘過非常鬆脆,沙嗲牛肉份量好多,軟淋既牛肉被濃香既沙嗲醬包住,少少微辣,配上炒滑蛋,分量十足,好食大滿足
🧋▪️紅豆奶茶 $ 9 ( 跟餐)
特飲同樣出色,香濃奶茶加咗軟淋清甜嘅紅豆蓉
估唔到咁好飲
🧉▪️華田脆脆 $ 9 ( 跟餐)
呢個係我好鍾意飲,凍阿華田超級濃郁,加左冰飲到最尾都係咁濃,再加埋阿華田脆脆,口感豐富更加好飲
✨不一樣的冰室,食物選擇多,而且質素非常高
價錢亦相宜,絕對要再次回訪✨