2019-07-25
今日好姊妹話想約我單對單傾心事,通常食乜我都冇乜所謂,大家都知我最鍾意試新嘢的嘛好姊妹就咁喺OpenRice畀個餐廳名我就叫我自己去,去到加寧街明明用曬GPS都搵唔到今次開飯地點〈Urban Coffee Roaster〉😓😓😓硬住頭皮打畀已經到達嘅姊妹,叫佢send佢實時location俾我先搵到門口入😅😅😅原來餐廳嘅地下係傢俬鋪,呢個門口入去再上一層先係開飯目的地。😛😛😛一入到去咖啡室就已經見到好多咖啡產品可以買,啱曬愛好咖啡嘅朋友。☕☕☕雖然喺銅鑼灣,但可能地點較為少人知道,所以顧客不算十分多,環境好寧静,慢慢傾下心事飲下咖啡絕對perfet餐廳採用木係設計,雖然不華麗,不花巧,但又坐得幾舒服。主打係賣咖啡,當然就有咖啡機可以即席烹調各種咖啡。〈Iced Cappuccino〉炎炎夏日,當然要整返兩杯凍咖啡先得Cappuccino嘅奶泡好豐富細密,口感好綿滑。整杯咖啡奶味很濃郁之餘,又不會蓋過咖啡本身嘅香味,好creamy and milky🥛🥛🥛〈iced Mocha〉通常出街飲Mocha都會甜到飛起,所以落單嘅時候特登同侍應講話要少甜。但原來侍應哥哥話佢哋嘅Mocha本身就已
餐廳採用木係設計,雖然不華麗,不花巧,但又坐得幾舒服。
主打係賣咖啡,當然就有咖啡機可以即席烹調各種咖啡。
〈Iced Cappuccino〉
炎炎夏日,當然要整返兩杯凍咖啡先得
〈iced Mocha〉
通常出街飲Mocha都會甜到飛起,所以落單嘅時候特登同侍應講話要少甜。但原來侍應哥哥話佢哋嘅Mocha本身就已經唔會好甜,所以就直接叫正常甜度來試。
飲落口帶點微微花香味嘅,但又有小小朱古力嗰種獨有嘅苦澀味,但又唔算好苦,仲品嚐到真正嘅咖啡香味。☕☕☕
〈炸單骨雞翼配日色芥末蛋黄醬〉
雞翼炸得好乾爽香脆,味道又夠惹味,而且單骨吃起來非常方便。再加埋帶少少芥末味嘅蛋黃醬,好好食。…
〈日式雜菜咖喱飯〉
雖然只係普通嘅日式咖喱飯,但用上都係新鮮嘅蔬菜,咖喱嘅香甜加上蔬菜嘅清甜,送飯一流。
〈明太子忌廉意粉配烤烏魚籽〉
爽滑彈牙嘅意粉食落口好順滑,再加上非常creamy嘅明太子醬汁,每一口都非常滋味
〈豆腐芝士凍餅〉
輕盈棉滑嘅凍餅有濃濃嘅芝士香味,雖然味道上食不出豆腐的味道,但佢嘅質感都好像滑豆腐一般,若然覺得唔夠甜味還可以點上在旁的楓糖漿,鹹鹹地又甜甜地,為味蕾帶來不同的衝擊。
〈全素朱古力布朗尼〉
賣相非常之靚,未食已經可以用眼睛來欣賞。
食落都有好濃郁嘅朱古力味,加埋旁邊嘅開心果,素食人士可以點這個哦。