2018-09-19 115 views
中秋期間要外遊,提早同媽媽團圓食中秋節飯,上網見到lost star live house bar & eatery,決定帶媽媽享受一下。餐廳裝修精緻,北歐風格令人覺得溫馨得來又型格,高試高樓底,坐落好舒服呀。餐廳中間仲有舞台,平日有live band表演,享口福之餘亦讓耳朵享受,可惜今晚剛打完風,未有現場表演,惟有下次再黎聽過!餐牌有好多晚餐選擇,我同媽媽花多眼亂,款款都好特別。先上菜的是小食豚背油薯條,一來到已經聞到那股香味,可以不用蘸茄汁都同樣好食。加上兩杯飲品,分別是主要菠蘿味的Glad you came同雜莓one more night!呢款墨西哥式薄餅係必食推介,薄底夠脆夠薄,餡料充滿住蟹肉同蝦肉,凍凍地搭配微辣蛋黃醬,味道獨特食落好開胃!白雪梨酒煮蜆亦係另一個推介,從相已經可以見到蜆肉好嫩,火候控制好好,加上酒味香濃,我一邊食蜆一邊呷酒,真係好好味呀!我地平時較少點豬做主菜,但呢個豬鞍令人一試難忘,口感極嫩,特別拍照顯示豐富肉汁鎖在肉內,配上雪梨汁中和豬肉予人的油膩感覺。帶子扁麵軟硬適中,帶子肉切食薄片令人可以一口品嚐到扁麵與帶子的鮮味。最後是甜品,起初以為係焗梳乎厘,原

餐牌有好多晚餐選擇,我同媽媽花多眼亂,款款都好特別。
西班牙豚背油薯條

白雪梨酒煮蜆

北海道帶子幼扁麵

柑橘冷凍梳乎厘

最後是甜品,起初以為係焗梳乎厘,原來睇漏眼係冷凍梳乎厘,經職員解釋先明白好似雪糕質地,食落又幾得意,帶淡淡橙味,配合牛油金寶脆脆,為這餐完美謝幕!
西班牙豚背油薯條
白雪梨酒煮蜆