今日約咗朋友去觀塘海濱旁的MG Cafe食晏。我哋沿着海濱一路行過嚟,好易就搵到餐廳喇。餐廳座位舒適,係西式風格,中間放住一台咖啡機,開着吊扇,播着優雅嘅音樂。整體氛圍俾人一個舒適放鬆嘅感覺。我哋叫咗兩個lunch set再加一個小食。牛油梨醬大啡菇鹿兒島和牛漢堡薯條:大啡菇水份滿滿,菇味好香。鹿兒島和牛漢堡經過香煎後,把油脂嘅香氣釋出。牛油果醬都好多。薯條薯味重,炸得脆口。沙律菜同車厘茄新鮮爽脆。招牌燒三黃雞,三文魚子,珍珠米飯:非常推薦大家點的一個菜式。雞全髀肉質非常滑,肉質豐富。雞皮經過燒製除咗減少食用脂肪,更令表皮帶點脆口。因為三黃雞雞味濃郁,廚師並不需要用太多嘅調味已經可以帶出雞嘅鮮味。三文魚子新鮮,每一夥在口腔爆開時,鮮味溢出,令人回味。水牛城珍寶雞中翼:一客六隻,全部都好大隻。調味醬惹味。配上新鮮爽脆嘅沙律菜,令菜式唔會感覺油膩。Hot honey lime: 青檸味咁濃,加上蜜糖,健康首選Hot Americano: Cafe店嘅咖啡有一定質素保證。佢唔係酸度重既嗰種,啱我口味。不經不覺就過咗三個鐘頭。好開心同好友一齊享受到個咁高質嘅下午。

我哋叫咗兩個lunch set再加一個小食。

牛油梨醬大啡菇鹿兒島和牛漢堡薯條:

招牌燒三黃雞,三文魚子,珍珠米飯:

水牛城珍寶雞中翼:

Hot honey lime:
青檸味咁濃,加上蜜糖,健康首選

Hot Americano: