2023-02-22 786 views
同朋友補食生日飯,專程到北角滙這間意大利餐廳,望吓海景,打吓卡🌟食完仲可以去海旁行吓😍入門口的凍櫃擺放好多唔同款式嘅蛋糕,🍰🍰果撻、非常精美,可以堂食或者外賣。下午時段都要輕食為主,有下午茶層架好吸引。因為都有點肚餓,還是各自叫一款午餐。兩款精選午餐都包括餐湯,主菜、飲品和蛋糕 ,喺咁靚嘅環境,我覺得都相當抵食,更何況食物質素唔差,用料上乘👍🏻 黑松露野菌忌廉湯賣相好靚,最後加入嘅忌廉勾劃餐廳嘅logo✨好講究,好有心思❣️ 野菌湯濃郁美味好creamy,加入黑松露味道更提升💕慢煮厚切加拿大黑毛豬扒配芥末籽陳醋汁果然真的勁厚切,漫煮嘅功力令豬扒一啲都唔韌,保留肉香及有肉汁,外皮略煎囗感更佳。芥末籽陳醋汁微酸清爽,好夾厚切豬扒! 香煎帶子大蝦意大利欖油辣香蒜炒扁意麵海鮮配搭,帶子超鮮甜香煎更美味!大蝦爽口,扁意粉充滿蒜香,口感軟硬適中,高質好吃!😋👍🏻午餐飲品可選擇House coffee,濃郁甘香,伴以提子曲奇🍪,非常享受嘅coffee time ☕️👍🏻最後就係期待嘅精選蛋糕。非常窩心唔係指定嘅一兩款款式,而係可以喺蛋糕嘅list選擇😍😍蜂蜜,柚子慕絲蛋糕Miele di Pompelm
下午時段都要輕食為主,有下午茶層架好吸引。
因為都有點肚餓,還是各自叫一款午餐。

慢煮厚切加拿大黑毛豬扒配芥末籽陳醋汁午餐
慢煮厚切加拿大黑毛豬扒配芥末籽陳醋汁
芥末籽陳醋汁微酸清爽,好夾厚切豬扒!
香煎帶子大蝦意大利欖油辣香蒜炒扁意麵午餐
House Coffee
蜂蜜,柚子慕絲蛋糕
蜂蜜,柚子慕絲蛋糕Miele di Pompelmo
細細個好精緻,原個蛋糕見到會好開心。
蜂蜜,柚子味道清新,慕絲包着海綿蛋糕,感覺實在又有份量。
鮮果吉士千層酥
鮮果吉士千層酥 Millefoglie
吉士忌廉香滑配鬆脆千層酥,口感變化微妙,鮮果粒微微酸,清新不膩,美味可口😋

仲想試其他款式嘅蛋糕,一於買走再同屋企人分享先😍✨

玫瑰荔枝慕絲蛋糕Lichee Ross🍰
難得玫瑰和荔枝角嘅味道都好突出,唔會太甜,顏色又靚,好啱女士們❣️
蝴蝶酥有牛油香,夠鬆化,亦唔會太甜。
食物整體好滿意,以為咖啡同蛋糕吸引,主菜亦同樣高質美味。😋👍🏻👍🏻
Type of Meal
Tea