2016-10-13 1568 views
餐廳位置近OFFICE,所以間中LUNCH都會幫襯呢間餐廳。食物水準、價錢都OK,但今日卻食到一肚氣!入座時,有個WAITRESS喺隔離枱執嘢,突然有隻污糟筷子飛埋嚟,本人右腳FEEL到、亦睇到有汁!點知個WAITRESS死口唔認自己手快快飛咗隻筷子埋嚟,堅持係我件衫勾到隻筷子!(我今日係著一條連身直身牛仔衫,何來件衫會勾到?!)本來只要佢一句SORRY就可以解決事情,但有關WAITRESS堅持責任出在我身上,態度極之惡劣,仲要大大聲話返我錯,直到本人要求見餐廳經理,有關WAITRESS先至後補一句「SORRY囉」,係!佢係講「SORRY『囉』」!明顯毫無悔意。然後我再三要度,有關WAITRESS先至拎張紙巾畀我抹乾淨腳上汁液,而佢提供紙巾時,更係「啪」一聲放喺枱面。我明白LUNCH係繁忙時間,壓力係比較大,但你有壓力,點解要發洩到顧客身上?仲要死口唔認,反指顧客唔啱。明明食物水準、價錢都OK,但因為一個態度惡劣嘅WAITRESS而影響餐廳服務質素,真係可悲。

食物水準、價錢都OK,但今日卻食到一肚氣!

入座時,有個WAITRESS喺隔離枱執嘢,

突然有隻污糟筷子飛埋嚟,本人右腳FEEL到、亦睇到有汁!

點知個WAITRESS死口唔認自己手快快飛咗隻筷子埋嚟,

堅持係我件衫勾到隻筷子!

(我今日係著一條連身直身牛仔衫,何來件衫會勾到?!)

本來只要佢一句SORRY就可以解決事情,

但有關WAITRESS堅持責任出在我身上,

態度極之惡劣,仲要大大聲話返我錯,

係!佢係講「SORRY『囉』」!明顯毫無悔意。

而佢提供紙巾時,更係「啪」一聲放喺枱面。

我明白LUNCH係繁忙時間,壓力係比較大,

但你有壓力,點解要發洩到顧客身上?

仲要死口唔認,反指顧客唔啱。

明明食物水準、價錢都OK,

但因為一個態度惡劣嘅WAITRESS而影響餐廳服務質素,

真係可悲。
2016-10-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)