2017-08-24
見到 Fb adv, 今天去試了這4部曲 (限時2小時)食物算有水準,跟廣告一樣,先蒸蠔,再乳鴿,後鷄煲,工作人員都很有效率,食物亦有水準。過程用了 40分鐘。到第4部曲 - 火鍋放題 ;就由老闆帶來問題了。食完鷄煲後他問我們要什麼湯底;我們就問是否如海布送 “東瓜海鮮湯”?因我們3人是電話預早訂枱的。這湯底是可以即場叫的,加 $68就得。你估老闆點回應?佢話:“呢個湯底係似東瓜盅般要燉的,起碼要早7、8個字叫定。你宜家話叫點叫?冇啦!”我心想出嚟食飯冇謂勞氣,唔幫襯就算了,便回一句 “你嘅回應令人好唔舒服,真心希望你唔係老闆。”於是,和朋友求其叫了個湯底,開開心心繼續食飯傾偈。真的,“心煱”有幾個可取的地方:1) 它的免費飲品種類很多,令人好開心。啤酒有好幾款,雖然係另類嘢,但口味好特別;汽水軟飲種類超過20種,係我見放題中最多。單係呢點 $180位 (158+10%) 已經係值。2) 它的食物水準是可以的 (以$180/位計);起碼新鮮。3) 有多種口味的牛奶公司雪糕做甜品; 紅豆味,朱古力,黑芝麻…………過10種口味。顯見有心機營運,價錢也很吸引。可惜,老闆的小氣縮骨,令人非常討
於是,和朋友求其叫了個湯底,開開心心繼續食飯傾偈。
真的,“心煱”有幾個可取的地方:
顯見有心機營運,價錢也很吸引。
可惜,老闆的小氣縮骨,令人非常討厭。點解估佢係老闆?得佢一個著綠色衫而其他人著黑色制服;佢成日走入收銀範圍、又問部份枱的湯底。唔係老闆會打全場?
送湯底係你店你宣傳、鼓勵人家訂枱以保障生意。如果真的製作需時,點解唔係你預早問顧客要唔要?我點會知你運作?你話送嘅,我訂 7:30你咩8:00整定囉!點解咁縮骨??
但奉勸一句,香港人未必貪心;但你宣傳得又唔俾,呢種不公平,無乜香港人接受到!
祝你好運囉!