2011-03-06 21 views
赤柱係一處幫人充電既好地方!星期六日,公眾假期,熱鬧氣氛cheer up你;風和日麗平日,再加上無敵既海景,份外心懭神怡。好難得有個長假期,決定同一樣悠閑既朋友,到訪赤柱,睇睇赤柱寧靜既一面。 在赤柱大街上既餐廳,無一家特別優勝既view,因全部都有個無敵大海景!決定呢間餐廳,全因佢係新開,裝潢新,我未幫襯過! 生蠔 - scottish rock:偏咸既海水味,好少好少既creamy,幾甜。 生蠔 - Kxxxxxx:好fresh既海水味!入口好fresh,雖然唔係creamy口感,但好fresh~~ 較之前既有蠔味。 但未知係這品種既蠔殼較易碎,定開蠔人既手勢問題,蠔中帶有少量蠔殼碎! Fish & Chips:到海邊,有冰凍既beer,就自不然想點一客 Fish & Chips~~~ 呢度既炸魚無嚇人既大size,每條只有手掌長,尾指咁闊既size... 加入香草一齊炸!好香脆,但粉漿太厚,魚就自然少d啦! 而Chips ,食到尾都係脆!唔錯! Carbonara 意粉:可能我地同蠔一齊點,食完一碟又一碟,令個意粉煮耐左,令到個Carbonara 汁煮到油脂分離… 可惜。不過,

生蠔 - Scottish Rock
生蠔
而Chips ,食到尾都係脆!唔錯!
Fish & Chips
Carbonara 意粉:可能我地同蠔一齊點,食完一碟又一碟,令個意粉煮耐左,令到個Carbonara 汁煮到油脂分離… 可惜。不過,呢個Carbonara唔夠Creamy~~ 幸好上面加左d 芝士薄片!
Carbonara 意粉
總括而言:蠔同熱盤不是特別既出色!但個靚靚sea view補數,加上餐廳新開無耐,比人新淨清潔感覺,坐都舒服d~~
2011-03-04
$380 (Lunch)
Fish & Chips
生蠔