2009-06-18
, 昨晚弟弟說想吃甜品,不想吃正餐,就去了這間shop 試一下看看menu 好多款, 又看見有綿綿冰(但24/6 才有),3人: 我點了快餐: 黑椒漢堡火腿飯 (黑椒汁太辣,又有酸,又咸, 撈飯都入不到口, 飯又勁少, 2 塊微型火腿又薄又細, 漢堡完成沒味, 賣相,味道又不好,完成沒誠意可言 ) $23+ $9 (凍珍珠奶茶)....真是差得很離譜, 沒茶味不在話下, 最少飲左咁多年奶茶,最低限度有個 甜字,連甜味都冇, 杯野仲唔凍tim,,,,唉! 弟弟 跟 朋友 點了 $43 正價飯. 咖哩吉列豬扒 跟 曼魚飯, 好明顯個賣相好好多, (太厚此薄彼)...但弟弟說咖哩汁太辣, 朋友說曼魚飯好平凡, 沒什麼特別心想這是甜品屋,可能甜品會出色一些吧芒果涼粉雜果撈 ($26) - 芒果ok, 但西瓜比較多,蜜瓜只有一舊, 個(杯/碟?) 好細, 盛滿了份量 都是少, 水果+涼粉唔好食都好難吧, $26 咁少好唔抵芒果椰汁西米撈 (跟餐+9) - 同上, 整體都ok,只是份量 (都是一樣的杯/碟?)比較少吧這餐可
甜字,連甜味都冇, 杯野仲唔凍tim,,,,唉!
心想這是甜品屋,可能甜品會出色一些吧
都是少, 水果+涼粉唔好食都好難吧, $26 咁少好唔抵
這餐可以說唔抵 $180 大元, 在熟食中心這價錢可以吃更好了