2022-08-11 1573 views
Oyster and champagne, great apart but even better together 相隔兩年再訪呢間餐廳食生日飯摸下酒杯底。佢嘅位置要喺山林道盡頭再上幾級樓梯行過啲啲就見到香檳汽酒 Cornerstone Sparkling > 剛開瓶嘅汽泡噴射算持久,入口果香清新幾啱女仔飲,傾吓食吓好快飲晒成支精選生蠔 12隻 Selected Oyster> 呢個優惠幾抵,喺餐廳叫紅/白酒1支加$50有1打生蠔,蠔隻size唔算大但都口感爽脆令和之怪物 Monster of Reiwa Oyster> 朋友鍾意食蠔另點呢款,佢話都爽口甘甜雪茄蝦卷Cigar Spring Rolls> 我哋一致欣賞呢個小食,用雪茄盒裝住新鮮熱辣春卷、底部仲墊咗木魚片,一打開個盒啲香氣就湧晒出嚟,影相效果好正。食落仲唔錯,入面嘅蝦爽脆鮮味,春卷皮亦酥香鬆脆、堅好送酒葡式乳豬仔Roasted Suckling Pig > 乳豬皮鬆化脆脂香濃郁,肉不算厚味道ok唔錯;伴碟瓜果亦幾好,有烤翠玉瓜、茄子、豆角和蒜頭,其中烤蒜頭口感柔軟蒜味香濃烤焗海鮮拼

香檳汽酒
Cornerstone Sparkling

精選生蠔 12隻
Selected Oyster

Monster of Reiwa Oyster

> 朋友鍾意食蠔另點呢款,佢話都爽口甘甜

Cigar Spring Rolls

Roasted Suckling Pig

Baked Seafood Platter

> 好豐富!有原隻芝士焗龍蝦、2隻巴馬臣芝士焗扇貝、蒜蓉翡翠螺、芝士黑松露焗大啡菇、香烤魷魚 ,兩個人share最啱。龍蝦肉幾爽脆用芝士焗更加香,我幾鍾意食翡翠螺因為夠彈牙蒜味也香,大啡菇幾juicy,焗扇貝細細隻有淡淡芝士香,香烤魷魚就好惹味

Roasted Califlower

> 近排流行食椰菜花,烤過椰菜香口又有益健康,食咁多肉類海鮮要食返多啲菜至係均衡飲食

抹茶心太軟 配 馬卡龍
Matcha Petit Gâteau with Macarons

> 心太軟質素唔錯,𢳂落去果下feel到個熱辣辣嘅蛋糕外脆內軟,抹茶餡狀態輕流心,茶香味漸漸湧出,配雲呢拿雪糕一冷一熱咁食幾好味;旁邊的迷你馬卡龍令整個甜品嘅賣相更夢幻精緻,口感食味還好的飯後甜品

精選生蠔
Celebration