如果想食牛,嚟依到就啱啦! 之前食開火鍋,就只會叫 「肥牛」 ,嚟到依到,可以同你講,牛嘅唔同部位,味道都好唔同。 我知大陸有幾間出名專門食牛嘅火鍋,不過一個打工仔有幾可放工返工返大陸食火鍋呀! 所以今次open rice 咗一陣,見到一間專食牛嘅火鍋,價錢算貼地,所以試下好唔好食,再加上之前去過依間野食午餐,對他印象真係唔差。 裝修注入香港元素,四人坐位算寬闊。 值得一讚係餐廳伙記醒目加熱情我未出聲就解決晒我疑難 (係人都怕黑口黑臉的伙記啦!) 今次我同老公去食,叫嘅份量唔算勁多,但總算食到唔同部位。 牛位置方面叫咗: 好新鮮的血紅色牛駝峰 (本人最喜歡,好重牛肉味,油脂分佈平均) 我老公鐘意 : 封門枊多些,話好嫩口。 牛部位: 橫隔肌 另叫咗個牛筋同牛腩。 每件大大份,抵 。誠意推薦 叫鳥冬 配上秘製牛肉汁 ,再加幾塊剛灼嘅牛牛,正呀! 一定要咁試下, 鳥冬入晒牛肉汁其實仲有好多部位呀⋯⋯下次再試 醬油盤一點都唔hea你 ,醬油再入鮮牛油, 又真係意想唔到嘅夾。 每人都係200元左右,幾抵
如果想食牛,嚟依到就啱啦!

我未出聲就解決晒我疑難 (係人都怕黑口黑臉的伙記啦!)
今次我同老公去食,叫嘅份量唔算勁多,但總算食到唔同部位。

牛位置方面叫咗:

好新鮮的血紅色

牛駝峰

牛駝峰 (本人最喜歡,好重牛肉味,油脂分佈平均)

我老公鐘意 : 封門枊多些,話好嫩口。

牛部位: 橫隔肌
另叫咗個牛筋同牛腩。 每件大大份,抵 。

一定要咁試下, 鳥冬入晒牛肉汁

其實仲有好多部位呀⋯⋯下次再試

每人都係200元左右,幾抵