2020-05-16
.🥞 𝒯𝑒𝓅𝓅𝒶𝓃 𝒪𝓇𝒾𝑔𝒾𝓃𝒶𝓁 𝐹𝓇𝑒𝓃𝒸𝒽 𝒯𝑜𝒶𝓈𝓉 HKD70⠀.⠀👽 大媽睇餐牌見到「鐵板」,就即刻點左呢個鐵板原味法式吐司 🍞 上菜後第一個反應就係覺得樣子怪怪的,有點擔心係咪膿左 😱⠀.⠀但原來大媽太膚淺啦,切落去食第一啖,非常好味!😋 個雪糕因為受熱溶溶地變成同塊吐司完美結合,吐司因為有鐵板承載,所以成個過程都保持到溫度,軟硬適中。😊.🥞 𝑀𝒾𝓍𝑒𝒹 𝐵𝑒𝓇𝓇𝒾𝑒𝓈 𝒲𝒶𝒻𝒻𝓁𝑒 𝒫𝒶𝓃𝒸𝒶𝓀𝑒 HKD78.⠀👽 通常呢個世界係「我很醜但我很溫柔」,但呢份雜莓窩夫熱香餅,係屬於「我很醜同埋我不好吃」系列 😫.大家睇大媽PO美食咁耐,都好少會點名寫佢難食(因為難食我會直接唔PO就算 🤷♀️)畢竟起香港租金咁貴,餐廳經營真係不容易,偶然失手大媽基本上唔會刻薄批評。.但呢間話曬係連鎖店,定價唔算平,真係好多人唔知情而中招,希望店家可以改良,真係唔好味得好緊要。☹️ 個cream好黏口好甜完全無空氣感,pancake本身好硬好似雪櫃未解凍即食嗰類煎出黎咁。大媽真係好失望呀。😢.⠀📍 沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖⠀☎️ +(852)3586-0264.꧁ꕥ𖠌ꕥ𖠌
📍 沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖⠀
☎️ +(852)3586-0264