‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 P̾r̾e̾m̾i̾u̾m̾ ̾T̾e̾p̾p̾a̾n̾y̾a̾k̾i̾ ̾D̾i̾n̾n̾e̾r̾ @ 🌟 本命《👽食神大媽食鐵板燒》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:晚餐鐵板燒(命) HKD 788- Potato Salad- Abalone- Hokkaido Scallop- Back Cod- Foie Gras- Beef Tongue- Kagoshima Wagyu- Fried Rice- Soup- Vegetables- Honey Butter Toast - Pistachio Ice-cream晚餐鐵板燒(本) HKD 588- Potato Salad- Hokkaido Scallop- Amadai- Prawn- US Angus Beef Slice- Kurobuta Pancake Yaki- SRF Beef- Fried Rice- Soup- Vegetables- Honey Butter Toast- Green Tea Ice-cream百香果梳打 HKD 28菠蘿可爾必思 HKD 28.🔥 今次大媽黎到呢間高質正宗嘅日本鐵板燒餐廳
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

- Honey Butter Toast
- Green Tea Ice-cream

百香果梳打 HKD 28
菠蘿可爾必思 HKD 28
🔥 今次大媽黎到呢間高質正宗嘅日本鐵板燒餐廳,味道好正,服務又好,座位環境都好舒適。晚上主要有兩款套餐:「本」同「命」。一於兩款都要食!😋

🥗 先上「蔬菜沙律」同「薯仔沙律」作為前菜,之後就見到師傅出場啦 😎 食前菜嘅時候同步望住師傅功架十足地準備材料同擺盤,好期待呢 😍

🦪 第一位主角「南非鮑魚」出場啦!望住師傅一路煮,香氣四溢,簡直色香味俱全。煮熟之後都仍然非常大隻,咬落外脆內嫩,鮮甜多汁。
🐚 是晚時令海鮮係「北海道帆立貝」,帆立貝好鮮甜,燒得剛剛好,一啲都唔韌,食落好滋味。

🐟 接着就係做得非常出色嘅「銀鱈魚」!銀鱈魚肉質又滑又嫩,煎得外脆內嫩,尤其魚皮真係一流呀。
🐠 另一款係「甘鯛」,魚鱗好香脆,肉質鮮嫩,食落好鮮甜,煎得剛剛好,一流!

🦐 仲有就係「大蝦」,真係堅大隻,個頭好大,肉質鮮嫩多汁,仲好新鮮好彈牙!

大蝦

🧈 緊接着嘅就係「鵝肝多士」!呢塊鵝肝,真係好厚身又大件,香濃豐富,入口即化。
🐂 鐵板燒主角當然唔少得「鹿兒島和牛」啦!厚切,肉質鮮美,油花均勻,無筋嫩滑,入口即化,真係一絕!
👅 另外仲有「牛舌芯」,肉質細膩,有嚼口,再配以WASABI調製嘅醬料,味蕾嘅刺激感真係大滿足!
🥩 再嚟係「美國安格斯牛薄燒」美國安格斯牛肉香嫩多汁,煎得恰到好處,真係令人滿足。
🍖 當然唔可以錯過「美國SRF極黑和牛」,絕不遜色,肉質嫩滑,入口即化,油脂分佈剛剛號。
🐷 好特別嘅係「黑豚薄餅,薄餅煎得鬆軟好香口,黑豚肉質鮮嫩,口感好豐富友特別。

🍚 食鐵板燒,就當然冇人會唔掛住個「炒飯」啦!炒飯炒得香口,米粒彈牙,好鮮味。另外「炒野菜」新鮮靚色,炒得剛剛好,保留咗啲蔬菜嘅原汁原味。食完超滿足!

🍲 再送上一碗「味噌湯」同「中華沙律」,湯非常濃郁醇香,好暖胃,沙律酸酸甜甜消濟。
🍨 咁都未完,甜品係「蜜糖牛油多士」同「雪糕」作結。多士非常香脆,甜甜地好好味!雪糕呢就係開心果同抹茶味,好CREAMY,香味濃郁,消除油膩感,為成餐飯劃上完美嘅句號!

🍹必須要提一提呢度嘅飲品,真係好大杯!叫左「百香果梳打」同「菠蘿可爾必思」,酸甜開胃又消暑,仲要裡面超多果肉,只係呢個價錢,簡直超值,必點!
百香果梳打 & 菠蘿可爾必思

🥳 總括黎講,呢間鐵板燒店真係非常好食,坐喺鐵板燒枱望住師傅煮嘢成個過程非常療癒,服務又好,座位舒適,絕對唔會失望。記得訂位呀,平日夜晚都爆棚呢!

📍 銅鑼灣邊寧頓街13號2樓
☎️ +(852)9188-5139
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$788 (Dinner)
大蝦
百香果梳打 & 菠蘿可爾必思