2023-08-21
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 M̾o̾u̾t̾h̾w̾a̾t̾e̾r̾i̾n̾g̾ ̾H̾o̾t̾p̾o̾t̾ ̾A̾d̾v̾e̾n̾t̾u̾r̾e̾ ̾w̾i̾t̾h̾ ̾P̾r̾e̾m̾i̾u̾m̾ ̾I̾n̾g̾r̾e̾d̾i̾e̾n̾t̾s̾ @ 🌟 花月宮《👽食神大媽打邊爐》.💁♀️ 圖片展示美食為:滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋 HKD 238美國頂級手切封門柳 HKD 238澳洲羊肉卷 HKD 128風花雪月手打丸拼盤 HKD 168自家製脆炸芝心響鈴 HKD 78香酥油炸鬼 HKD 38羽衣甘藍 HKD 48.👽 大媽最鍾意約朋友打邊爐吹水聚會!但係,通街都有得打邊爐,又唔通間間都好味咩?今次介紹嘅呢一間,就絕對高質,兼且地理位置超方便啦!😬.🥘 位於尖沙咀好多識途老馬搵食嘅食街,以優質食材作招徠,食過嘅朋友話佢嘅湯底非常之正,大媽就係為咗呢一樣嘢而嚟㗎!🤤 果然名不虛傳,夏天特別燥熱,必須要做嘅動作就係降燥。而大媽今次揀選呢一款「滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋」!呢個湯底真係好特別,佢包括半隻醉雞,湯底入面仲要有雪耳、桃膠、枸杞、蓮子同埋椰子水喺入面㗎,整個湯底非常清甜,又好養身!.🐂 牛肉就當然係打邊爐嘅另一重點,要叫就叫好味嘅,呢個「美國頂級手切封門柳」
💁♀️ 圖片展示美食為:
滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋 HKD 238
美國頂級手切封門柳 HKD 238
澳洲羊肉卷 HKD 128
風花雪月手打丸拼盤 HKD 168
自家製脆炸芝心響鈴 HKD 78
香酥油炸鬼 HKD 38
羽衣甘藍 HKD 48
🐂 牛肉就當然係打邊爐嘅另一重點,要叫就叫好味嘅,呢個「美國頂級手切封門柳」絕對係優質之選!油花分布平均,完全無筋,對邊開厚切,咬落非常之嫩口,足料,真係非常贊!👍
🐑 另外叫做一盤「澳洲羊肉卷」,有別於坊間好多薄切合併嘅羊肉,呢度係有厚度、有羊鮮味,仲好足料!
🍡 肉以外,最緊要嘅咁就當然係丸類啦!但一定要優質,先唔會辜負咁靚嘅湯底㗎嘛!大媽一向選擇困難症,一於叫一個「風花雪月手打丸拼盤」,包括六款精選味道:「手打墨魚丸」、「流心芝士墨魚丸」、「手打鮮蝦丸」、「流沙黃金蝦丸」、「手打鮑魚丸」、「手打千貝丸」。同一般機打完全唔彈牙無料到嘅丸類頓時高下立見,非常有鮮味同埋超級彈牙 🤩
🥟 唔想食主食,但又想食澱粉質,呢幾款就一定係最好選擇啦!「自家製脆炸芝心響鈴」同「香酥油炸鬼 」真係新鮮炸起,超索湯,尺寸巨大,必點!
🥬 因為湯底濃吖嘛,所以呢就一定要叫D非常之索湯嘅菜!「羽衣甘藍」都係大大盤,吸盡所有濃湯精華再一啖食落肚,超滿足呀!
🌟 大媽覺得位置真係超方便,食材好高質但價錢唔見得比出面貴好多,價錢絕對係物有所值!放工約齊D朋友仔黎吹水打邊爐就最啱喇!
📍 尖沙咀金巴利道68號2樓
☎️ +(852)6655-7266