2023-07-30
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 Èxþlðrïñg ĵ†hêñ†ï¢ £låvðr§ ð£ Mêxï¢ð @ 🌟 REFLECT Restaurant & Bar《👽食神大媽食墨西哥菜》.💁♀️ 圖片展示美食為:Grilled Mix Skewer HKD 78Tortilla Soup HKD 68Beef Quesadilla HKD 148Beef Fajitas HKD 238Crispy Wings HKD 88Nachos HKD 128Lemongrass Punch HKD 88.👽 大媽今次黎到呢間裝修得非常型格,同時充滿熱情氣息,起旺角新開嘅墨西哥餐廳!打開餐牌,見佢嘅菜式滿滿異國驚喜,滿滿墨西哥風味,好想食曬咁多款呀!.🌞 夏日炎炎,等食物上枱嘅同時,當然先要黎一杯「香茅果汁」,唔會過甜,好清爽,超級解渴又消暑!.🔥 先黎呢款「串燒拼盤」,份量好足,有豬肉同雞肉兩款串燒,秘製調味好惹味!配埋沙律菜,清爽開胃。.🍲 接住試左「墨式粟米餅湯」,啱哂鍾意食辣嘅寶寶!香辣嘅番茄湯,內藏墨西哥粟米餅同牛油果醬,口感真係好豐富好。.🌮 一定要食嘅當
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Beef Fajitas HKD 238
Crispy Wings HKD 88
Nachos HKD 128
Lemongrass Punch HKD 88
🌮 一定要食嘅當然係經典嘅「牛肉芝士餡餅」啦,好濃郁嘅芝士同牛肉餡,玉米餅做得超級薄,功夫一流,外脆內軟,呢款超讚!
🥘 招牌菜「墨西哥烤牛肉」又係經典墨西哥菜式,當然一定要試!炒熟嘅洋蔥同埋甜椒,配上溫熱嘅玉米餅同埋牛肉,加埋啲牛油果醬同莎莎醬,清新爽口,好開胃又飽肚!
🐔 其實本身食到呢度已經飽飽地,但係因為吹水開心,就再嗌多兩款小食哈哈哈!「炸雞翼」好香脆,調味一流,加埋啲薄荷乳酪,完全唔覺油膩,正!
🧆 另一款就嗌咗「焗玉米片」,經典嘅墨西哥小食,同朋友仔一齊食就最啱啦!焗到超級酥脆嘅玉米片,加埋啲豆同埋碎牛肉,好有咬口!最邪惡係啲車打芝士,好濃郁,吹水必備小食!
😋 正宗好味嘅食物,加上好型格嘅裝修,仲有超有禮貌嘅服務,同區甚至全港都少有,對呢間餐廳真係留低好好好嘅印象!非常推薦大家有機會黎試下呢!❤️
📍 旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
📲 +(852)9310-6468