2023-07-03
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😋 𝔼𝕩𝕡𝕖𝕣𝕚𝕖𝕟𝕔𝕖 𝔸𝕦𝕥𝕙𝕖𝕟𝕥𝕚𝕔 𝕊𝕙𝕒𝕟𝕘𝕙𝕒𝕚 𝔽𝕝𝕒𝕧𝕠𝕣𝕤 @ 🌟 點匠佳餚《👽食神大媽食上海嘢》.💁♀️ 圖片展示美食為:Shanghai Fried Dumpling HKD 48Drunken Chicken with Plum Blossom Carving HKD 78Sweet and Sour Fish Cubes HKD 88Quick-fried Beef with Scallion HKD 88Rich Man Fried Rice HKD 78GaoLi Bean Paste HKD 52.👽 正所謂高手在民間,今次就想同大家介紹一下大媽最近發掘到嘅一間隱藏喺黃埔嘅小店,裏面嘅菜式非常地道,價錢相宜。.🧄 嚟呢度幫襯一定要點佢嘅「上海生煎湯包」!大大粒、熱辣辣,真係有一大啖濃郁嘅湯汁起入面,每一啖都令人非常之滿足。.🐔 另外就係呢度嘅「話梅花雕醉雞肶」,酒味好香濃,肉肉夠嫩兼足料,呢個甚至比某啲大牌嘅連鎖店仲做得好。.🐟 再嚟多一個酸酸甜甜汁醬濃稠嘅「糖醋魚塊」,咁大塊魚但肉質鮮嫩一啲都唔鞋
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
Rich Man Fried Rice HKD 78
GaoLi Bean Paste HKD 52
🐟 再嚟多一個酸酸甜甜汁醬濃稠嘅「糖醋魚塊」,咁大塊魚但肉質鮮嫩一啲都唔鞋,仲要炸漿唔會好厚,酸酸甜甜調味適中,適合一路食油膩感重嘅野食同步享用。
🧅 仲有就係「蔥爆牛肉」,絕對係超級足料好多肉肉,同埋好香口惹味,但係食完又唔會覺得口渴。
🍚 最適合配搭以上咁多款美食嘅就係「闊佬炒飯」!好多配料喺入邊有蝦有肉,表面睇落冇乜顏色,但原來非常之入味,每一粒飯炒得乾身,非常讚,必點!
😆 每款菜式都好足料,所以導致差啲食唔落甜品 😆 不過最後大媽都係忍唔住要叫埋呢一個「高力豆沙」,豆沙餡料十足,同埋個蛋白發得好靚,為呢一餐畫上完美句號。
😍 唔好睇佢舖頭細細,真係做得好好味,所以生意非常好,基本上繁忙時間一定係爆棚,大家記得預留時間排隊或者提早到呀。
.⠀
📍 紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G17號舖
☎️ +(852)2728-2328
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️