2023-02-12
平時約親朋戚友食飯,唔係打邊爐就燒肉,真係食到個肚都滯滯地🤣近年來越來越多人嚮往素食主義,所以陸陸續續都開咗好多間素食餐廳~從前小編返工嘅時候都有一位同事茹素咗好多年,佢就介紹咗我去食呢一間餐廳,唔講唔知都做到同真肉一樣😆食落去個口感好難知道用咩製造😹但係竟然可以好好味!🍴日式海鮮薄餅 $98薄餅煎得非常香脆,記得要趁着熱辣辣好食喇!中間趁熱食芝士總會拉絲,同平時去𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐡𝐮𝐭食個薄批唔多口感🍕🍴香煎黑椒金錢扒 $78大家估吓知唔知道呢個金錢扒即係咩呢?問返介紹同事先知道原來係猴頭菇😯簡單加咗黑椒去調味,而且西蘭花好大舊,超飽肚。🍴秘製沙拉骨 $78如果大家會去呢一間餐廳,應承我‼️記得一定一定要嗌呢一個秘製沙拉骨‼️超級無敵好食‼️個人覺得口感少少似魚腐,再撈埋沙律醬,香甜可口!🍴黑松露牛油果醬炒飯 $88唔講唔知,其實小編係一個飯桶,最鍾意就係食飯😹所以即刻嗌返個炒飯試吓,牛油果醬就唔係好食得出,不過一上枱就即刻聞到好大浸黑松露味🤘🏻飯都炒得粒粒分明,呢個都絕對值得嘗試👍🏻🍴燒汁蘆筍牛柳卷 $88呢個有少少似扮緊金菇肥牛卷😆介紹同事話今次略嫌失色,食落有少少韌~不過味道尚算不錯。
🍴日式海鮮薄餅 $98
🍴香煎黑椒金錢扒 $78