2022-07-19 80 views
之前為食貓去開旺角買台灣嘢食,先知道豉油街多咗好多唔同嘅餐廳而僕之拉麵係其中一間為食貓已經bookmark咗要去嘅餐廳😙環境雖然餐廳入面唔算好大,但一d都唔覺得逼夾,無論係幾個人定係1個人去食都有地方容納👍🏾另外,餐廳嘅佈置亦都令人覺得好似置身喺日本拉麵舖嘅感覺食物為食貓想試海老愛食者拉麵同埋肉愛食者拉麵,但好可惜海老拉麵已經賣晒唯有下次早d再去試過😭肉愛食者拉麵 ($120)(麵硬+濃湯)為食貓從來未見過拉麵可以有咁多叉燒😂平時食拉麵,d肉多數得2塊,真係到喉唔到肺🥲但呢碗拉麵起碼有5大塊,有半隻手掌咁大,而且中間重有幾粒大叉燒,鍾意食肉嘅朋友一定要試為食貓揀咗麵硬同埋濃湯,佢個麵嘅質感真心唔錯,幾煙靭😋而個濃湯嘅豚肉味都好足,但鍾意食超濃湯底既朋友就可能會覺得偏淡少少另外,為食貓想特別讚吓佢兩隻味付雞蛋真係超入味,連個蛋黃都有味,正呀♥️人氣拉麵 ($98)(麵硬+濃湯)因為肉愛食者拉麵真在太多肉😂所以朋友揀咗個平d嘅嚟share一齊食炸章魚 ($30)呢個章魚都炸得好好食,d章魚好大粒,炸粉又唔會過多,食咗咁多肉再食下啲炸嘢就啱晒啦柚子汽水+桃梳打 (各$24)呢間拉麵店有日本汽水

另外,餐廳嘅佈置亦都令人覺得好似置身喺日本拉麵舖嘅感覺

食物
唯有下次早d再去試過😭

肉愛食者拉麵 ($120)(麵硬+濃湯)
肉愛食者拉麵

另外,為食貓想特別讚吓佢兩隻味付雞蛋
真係超入味,連個蛋黃都有味,正呀♥️

人氣拉麵 ($98)(麵硬+濃湯)
人氣拉麵

炸章魚 ($30)
炸章魚

柚子汽水+桃梳打 (各$24)
柚子汽水+桃梳打

呢間拉麵店有日本汽水飲,真係幾特別,令人更加覺得置身喺日本拉麵舖

整體嚟講,僕之拉麵無論環境定食物都唔錯,最重要係佢全日都唔收加1,可以回頭再食

肉愛食者拉麵
人氣拉麵