2019-04-18
今次去食尚八食午市燒肉放題。原本想星期一至四去平啲($108),但就唔到時間,就畀多$30星期六食啦!我哋前一日用電話book咗12點,去到佢哋都只係啱啱開舖。店員帶我哋一行四人去卡位坐,再問我哋揀咩餐,目標明確嘅我哋當然揀$138午市任食套餐。 套餐包咗兩碟頭盤,入面有牛肋骨、牛柳粒、牛舌、蠔、蝦等等。放題食材就主要係唔同調味嘅豬肉同雞肉 ,另外仲有蔬菜同少量海鮮。頭盤嘅牛肉果然係正啲,好腍好juicy!啲蝦同青口都好大隻,不過蝦要小心啲燒,如果唔係好易燶。 啲廣島蠔用咗好多油浸住嚟燒,食唔係好出個蠔本身嘅味,有啲失色。豬腩肉有分厚切同薄切,因為個肉好多肥膏,所以厚切就相對油膩,但如果燒耐啲就會好脆卜卜。薄切就似豬肉片,快啲熟。雞肉同雞翼就容易燒好多,雞翼仲好細心咁切成單骨,方便食。雞腎燒完都唔會韌,好食!不過食太多肉始終都要清下個胃,所以魷魚筒、鯖魚、菠蘿同甜蕃薯就啱啱好可以清清個胃。嘢飲方面都有ok多款,可樂、七喜、石榴汁同芒果汁等等,仲可以搵店員攞熱茶!店員服務態度都幾好,主動幫我哋換網,嘢食都送得幾快,同埋無話夠鐘就趕人走。$138一個人真係超值,認真推介!