2019-10-15
呢日,放工之後就約咗兩個朋友一齊去食韓燒。一入到去呢一間韓燒,裏面嘅抽氣系統做得好好,一啲都冇油煙味。條抽氣管抽得都好好,我哋三個人入面有兩個女仔,所以叫咗一個二人餐。因為好驚食唔晒。叫嗰個二人套餐裏面有好多種唔同嘅豬肉同牛肉,你叫我分呢我就唔識啦。但係每隻肉都總係有啲唔同。總之就好好食啦。佢每隻都有唔同嘅醃料,值得一提嘅係快好厚嘅豬腩肉,我平時唔係好鍾意食太肥嘅豬肉,但佢啲豬腩肉燒完之後好香肉味,一啲都唔肥,我覺得可以再食多一次。另外,要提一提嘅係佢個汁,佢個汁有少少酸酸地,同啲豬肉牛肉好夾,令到啲肉味更加突出之餘,個感覺仲冇咁肥。至於啲牛肉,都好嫩滑,好多肉汁,但我始終唔係食牛肉嘅專家,我真係唔識分邊一個部位係邊一個部位。總括而言係好好食嘅。 另外,嗰啲沙律都係任食嘅,如果覺得唔夠飽但係又唔想再叫其他食物,可以叫多啲沙律。最後我同朋友每人食咗170元正。我覺得食到啲咁高質嘅牛肉,呢個價錢都真係幾抵食。